Αποκτήστε με 7 βήματα ασφαλή επικοινωνία μέσω εφαρμογών chat apps Αποκτήστε με 7 βήματα ασφαλή επικοινωνία μέσω εφαρμογών chat apps
Οι εφαρμογές chat apps χρησιμοποιούνται από πολλά εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως και όπως είναι φυσικό πολλοί ανησυχούν για την ασφάλεια των μηνυμάτων που αποστέλλουν. Πως... Αποκτήστε με 7 βήματα ασφαλή επικοινωνία μέσω εφαρμογών chat apps

Οι εφαρμογές chat apps χρησιμοποιούνται από πολλά εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως και όπως είναι φυσικό πολλοί ανησυχούν για την ασφάλεια των μηνυμάτων που αποστέλλουν.

Πως μπορούμε να προστατέψουμε την ιδιωτικότητα μας με ορισμένες απλές ενέργειες;

Στην εφαρμογή Viber για παράδειγμα υπάρχουν 7 σημαντικά βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για μία πιο ασφαλή επικοινωνία.

  • Κρυπτογράφηση End-to-End

Η κρυπτογράφηση end-to-end θα σας βοηθήσει να στείλετε ένα μήνυμα στον παραλήπτη του χωρίς να το δει άλλος χρήστης, ακόμα και σε μία ομαδική συνομιλία ή και κλήση, μόνο οι παραλήπτες θα βλέπουν τα μηνύματα που θα στέλνετε. Στο Viber η κρυπτογράφηση είναι μία προεπιλεγμένη επιλογή, ενώ σε άλλες εφαρμογές πρέπει να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις για να ξεκινήσετε την κρυπτογραφημένη συνομιλία.

  • Επεξεργαστείτε και σβήστε μηνύματα προς οποιονδήποτε χρήστη

Μπορείτε να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε μήνυμα που έχετε στείλει σε κάποιον απλά πατώντας πάνω στο μήνυμα και επιλέγοντας την «Επεξεργασία». Μπορείτε επίσης να σβήσετε ένα μήνυμα που έχετε στείλει σε κάποιον πατώντας πάνω στο μήνυμα και στην επιλογή «Διαγραφή για όλους». Ο παραλήπτης σας θα δει απλώς ότι σβήσατε ένα μήνυμα.

  • Εξαφάνιση των μηνυμάτων

Όταν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα με ευαίσθητο περιεχόμενο όπως έναν κωδικό PIN, θα μπορεί μετά αυτό μήνυμα να καταστρέφεται. Για αυτό υπάρχουν τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα. Σας επιτρέπουν να επιλέξετε πόση ώρα μπορεί να δει ο παραλήπτης κάποιο μήνυμα, ξεκινώντας από τα 10 δευτερόλεπτα και φτάνοντας μέχρι και τις 24 ώρες. Αν ο παραλήπτης όμως βγάλει μία φωτογραφία οθόνης με το μήνυμα σε αυτοκαταστροφή, τότε θα ειδοποιηθείτε.

  • Προστατεύεστε τις συνομιλίες με ένα κωδικό PIN

Στο Viber, οι κωδικοί PIN μπορούν να κρύψουν κάθε είδους συνομιλίας, εκτός από τις κοινότητες. Με αυτόν τον τρόπο οι προσωπικές ή οι επαγγελματικές σας συνομιλίες είναι πάντα προστατευμένες, ακόμη κι αν χρησιμοποιεί τη συσκευή σας και κάποιος άλλος.

  • Ρυθμίστε την κατάστασή σας

Μπορείτε στις ρυθμίσεις να επιλέξετε την λειτουργία αν θέλετε να βλέπουν οι άλλοι όταν είστε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή ή όχι.

  • Ρυθμίσεις ασφαλείας

Η ημερομηνία γέννησης και η φωτογραφία σας είναι δύο από τα πιο βασικά στοιχεία προσωπικής πληροφορίας και μερικές φορές μπορεί να θέλετε να τα βλέπετε μόνοι εσείς και οι φίλοι σας. Είναι ένα θέμα ιδιωτικότητας, αλλά και ασφάλειας, καθώς η ημερομηνία γέννησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σπάσει η προστασία πολλών online υπηρεσιών και συστημάτων. Επιλέξτε αν θέλετε αυτά τα δεδομένα να κοινοποιούνται σε όλους όσοι έρχονται σε επαφή μαζί σας.

  • Κρύψτε τον αριθμό του κινητού σας σε συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει από Κοινότητες

Οι Κοινότητες είναι ένα τρόπος για να βρίσκετε καινούργιους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα για να συνομιλήσετε. Ωστόσο, πολύ συχνά δεν τους γνωρίζετε, οπότε καλό είναι να είστε λίγο προσεκτικοί. Ως προεπιλογή, το Viber κρύβει τον αριθμό σας όταν ξεκινάτε μια καινούργια, προσωπική συνομιλία, από κάποια κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλους, χωρίς να ανησυχείτε.

csii.gr

error: Content is protected !!