ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εντάξει, και ποιός δεν ξέρει τώρα πλέον, ότι η Γη μας κινδυνεύει άμεσα, εδώ και δεκαετίες, από το φαινόμενο του... ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εντάξει, και ποιός δεν ξέρει τώρα πλέον, ότι η Γη μας κινδυνεύει άμεσα, εδώ και δεκαετίες, από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ένα φαινόμενο, το οποίο, όπως τουλάχιστον διατείνονται, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατινάξει τα πάντα στον πλανήτη μας, ενεργοποιώντας ακόμη χειρότερα από ό,τι είναι μέχρι σήμερα, αυτήν την περιβόητη τρύπα του όζοντος, η οποία όλο και αναβάλει την ανατίναξή της στον αέρα.

Η απειλή αυτή, έχει κινητοποιήσει εδώ και πάρα-πολλά χρόνια όλους τους ηγέτες της Υφηλίου, οι οποίοι εναγωνίως κάνουν εκκλήσεις να πάψουμε να σκορπάμε τόσο επικίνδυνα τα απόβλητά μας, να εξατμίζουμε ανεξέλεγκτα και ως έτυχε τα καυσαέρια και άλλα αέριά μας, όπως και επιτάσσουν καταφοβισμένοι οι επιστήμονες, οίτινες με την σειρά τους αγωνιούν, πειραματίζονται, προειδοποιούν, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουν και δεν βλέπουμε αποτελέσματα, και πανικοβάλλονται, καθώς και μας πανικοβάλλουν.

Ευτυχώς, μόλις που ανακοινώθηκε πώς κάποιος ευφυέστατος επιστήμονας, ονόματι Λίντσεϊ Μάθιους, διαλάλησε ραδιοφωνικώς, εν έτει 2007, ότι υπαίτια είναι κατά μεγάλο βαθμό και τα γιδοπρόβατα, τα οποία αποπατούν οπουδήποτε, και αναστατώθηκε η επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου τού Όκλαντ, ονόματι αυτός Έλιφ Ντάγκλας, διαπίστωσε πως τα ζώα αυτά, με τις χημικές ουσίες, τις οποίες αποβάλουν κατά την ώρα της «ανάγκης» τους, ήτοι υποξείδιο του αζώτου και νιτρικό οξύ, συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά πέντε τις εκατό, ειδικά δε στην Νέα Ζηλανδία κατά δέκα τοις εκατό.

Έτσι, με νεοζηλανδούς επιστήμονες, συνεργαζόμενους με γερμανούς συναδέλφους τους, και αυτός επικεφαλής, απομόνωσαν δεκάξη αγελάδες, τις οποίες «εδίδαξαν» και το πέτυχαν, – λένε -, να τις εκπαιδεύσουν και μάλιστα τέλεια στο να πηγαίνουν σε ειδικές για τον σκοπό αυτό τουαλέτες και να τα «αμολάνε» εκεί, και όχι όπου δει όπως έκαναν από καταβολής κόσμου, ώστε και αυτοί σαν επιστήμονες να μπορούν να ελέγχουν τα …καυσαέριά τους, και να συμβάλλουν έτσι, κατά πέντε ή δέκα τοις εκατό, αναλόγως το έδαφος και τις αγελάδες φαντάζομαι, στην αποκατάσταση της μόλυνση της ατμόσφαιρας. Τί άλλο, άραγε, θα ακούσουμε;

error: Content is protected !!