Έρευνες για… τη «Χαμένη Ατλαντίδα» – Τα κρυμμένα σκαλοπάτια της Καλντέρας! Έρευνες για… τη «Χαμένη Ατλαντίδα» – Τα κρυμμένα σκαλοπάτια της Καλντέρας!
Σαντορίνη: Έλληνες επιστήμονες ψάχνουν απαντήσεις σχετικά με την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης που κατέστρεψε τον Μινωϊκό Πολιτισμό, και κατά πόσο η έκρηξη... Έρευνες για… τη «Χαμένη Ατλαντίδα» – Τα κρυμμένα σκαλοπάτια της Καλντέρας!

Σαντορίνη: Έλληνες επιστήμονες ψάχνουν απαντήσεις σχετικά με την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης που κατέστρεψε τον Μινωϊκό Πολιτισμό, και κατά πόσο η έκρηξη αυτή σχετίζεται με τη… «Χαμένη Ατλαντίδα».

Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ η ηφαιστειολόγος, Εύη Νομικού, η οποία ήταν εν πλω προς Σάμο, είναι ένας πανέμορφος μύθος που «όλοι θα θέλαμε να το πιστέψουμε. Βασικά έχουμε βρει κάποια ευρήματα, κάποια σκαλοπάτια τα οποία είναι από λάβα στις ανατολικές πλευρές της Θηρασιάς, το μικρό νησί μέσα στην Καλντέρα και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν αυτά τα σκαλοπάτια είναι από ηφαιστειακή προέλευση και όχι από ανθρώπινη παρέμβαση, δηλαδή είναι από τη φύση».

Και όπως αναφέρει στη συνέχεια: «αν είναι από ανθρώπους, τότε πάει να πει ότι μέσα στην Καλντέρα υπήρχε ένα παλιό λιμάνι το οποίο συνδέεται με τη μεγάλη έκρηξη που έγινε πριν 3.600 χρόνια».

Μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι η «Χαμένη Ατλαντίδα»;

Ερωτηθείσα για το αν μπορεί να αποδειχθεί αν είναι η «Χαμένη Ατλαντίδα», εξηγεί πως «θέλει πολλή έρευνα. Η Μινωική έκρηξη είναι από τις μεγαλύτερες εκρήξεις. Δηλαδή αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη Λα Πάλμα, δεν είναι τίποτα μπροστά στη μεγάλη έκρηξη που έγινε πριν 3.600 χρόνια η οποία πραγματικά κατέστρεψε οτιδήποτε ήταν πάνω στο νησί της Σαντορίνης».

Και κατέληξε στο ότι «χρειάζονται πάρα πολλές αποδείξεις για να συνδέσουμε τη Χαμένη Ατλαντίδα με το ηφαίστειο της Σαντορίνης», επισημαίνοντας πως θα απαιτήσει χρόνο, χαρακτηρίζοντας το νησί ένα «γεωλογικό μουσείο, ένα ανοιχτό φυσικό εργαστήριο».

Μάλιστα, ανέφερε πως τον Δεκέμβριο του 2022 με τον Φεβρουάριο του 2023, θα έρθει το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου με σκοπό να κάνει υποθαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις μέσα και έξω από την Καλντέρα, «όχι για να βρούμε τη Χαμένη Ατλαντίδα αλλά για να κατανοήσουμε τη δυναμική της Μινωικής έκρηξης».

eleftherostypos.gr

error: Content is protected !!