Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL ILCA 6 2021 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL ILCA 6 2021
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL ILCA 6 2021 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) με την συνδιοργάνωση της... Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL ILCA 6 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας LASER RADIAL ILCA 6 2021 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στον κόλπο της Σαλαμίνας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Δήμου Σαλαμίνος.

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 17:30, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ έγινε έλεγχος των πανιών των συμμετεχόντων σκαφών, που ουσιαστικά σήμανε και την έναρξη των αγώνων, αφού η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον covid 19 περιόρισε σημαντικά άλλες δράσεις.

Συμμετείχαν 20 Ναυτικοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα, με 60 Αθλητές. Οι ισχυροί τοπικοί άνεμοι που κυριάρχησαν στην περιοχή την πρώτη ημέρα των αγώνων επέτρεψαν την ολοκλήρωση 4 ιστιοδρομιών. Την δεύτερη ημέρα η κυριαρχία ασθενών μεταβλητών ανέμων δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή ιστιοδρομιών, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες οι ασθενείς νοτιοδυτικοί άνεμοι διευκόλυναν την διεξαγωγή 4 και 3 ιστιοδρομιών αντίστοιχα, που σε συνδυασμό με το περιβάλλον του υπέροχου κόλπου της Σαλαμίνας όπου στηνόταν ο στίβος, συνετέλεσαν, ώστε βαθμολογικά να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία και εξαντλήθηκαν οι προβλεπόμενες ιστιοδρομίες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ηθική και υλική υποστήριξη των αγώνων, ιδιαίτερα στην προβολή και την εθιμοτυπία των και την διάθεση Rapid test για τους αθλητές. Επίσης τον Πρόεδρο του ΑΚΟΙΠΟΠ κ. Θανάση Αλαΐσκα και τον Δήμαρχο Σαλαμίνος κ. Γιώργο Παναγόπουλο για την παροχή φιλοξενίας σε αθλητές και παράγοντες εκτός Αττικής, τον Αντιπρόεδρο του ΔΛΤΣ κ. Σπύρο Ευσταθίου για την μέριμνα ευπρεπισμού του χώρου του λιμανιού που φιλοξενήθηκαν οι αθλητές. Βεβαίως την Διοίκηση της ΕΙΟ που μας εμπιστεύθηκε την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, τα μέλη μας κ.κ. Γιάννη Περδικούρη και Κώστα Μαδώνη για την διάθεση των σκαφών τους στην Επιτροπή Αγώνων, τους Δημοσιογράφους και τους φωτογράφους που κάλυψαν εκτενώς τους αγώνες. Το μέλος μας Ιατρό κ. Σπ. ΤΑξ. Ευσταθίου για την παρουσία του ως υγειονομικά υπεύθυνου και του διενεργήσαντα τα rapid test. Δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες Ν. Ομίλους και τους Αθλητές τους, που παρά τους περιορισμούς από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επέδειξαν την ωριμότητα και την υπευθυνότητα ώστε να μπορούμε να «μένουμε ασφαλείς» πραγματοποιώντας ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

                Τους αγώνες υποστήριξαν:

  • Η «LIAROS BIOMEDICAL» με το κατάλληλο Προσωπικό και το Ασθενοφόρο να είναι παρόντες κάθε ημέρα, καθώς και την .
  • Οι Κοινοπραξίες Ε/Γ – Ο/Γ Σαλαμίνος
  • Η «SAILING AND MORE» με την παρουσία της και την παροχή βοήθειας σε όλους τους αθλητές και Ναυτικούς Ομίλους που συμμετείχαν και με την διάθεση δώρων στους πρωτεύσαντες.
  • Η GOODIES Σαλαμίνας με διάθεση διαφημιστικών γευμάτων.
  • Τα S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ 

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν των χώρο του ΝΟΒΣ όπου βρίσκονταν οι αθλητές ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Γ. Παναγόπουλος και η Αντιπεριριφεριάρχης Νήσων κα Β. Θεοδωρακοπούλου που συνομίλησαν και συνεχάρησαν τους αθλητές για την προσπάθειά τους. Μετά  το τέλος των ιστιοδρομιών στις 17:30 έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές στις Εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ στο Λιμάνι της Σαλαμίνας με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα έπαθλα, χορηγία του ΑΚΟΙΠΟΠ προτομές του μυθικού ήρωα ΑΙΑΝΤΑ παρέλαβαν οι πρωτεύσαντες από το stand των επάθλων, παρόντων των Προέδρου του ΑΚΟΙΠΟΠ κ. Αθ. Αλαΐσκα και Αντιπροέδρου ΔΛΤΣ κ. Σπ. Ευσταθίου που μας τίμησαν με την παρουσία των.

                                Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι:

ΑΝΔΡΕΣ

A/AΑΘΛΗΤΗΣΝ. ΟΜΙΛΟΣ
1Κεφαλλωνίτης ΙάσωνΝ. Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
2Κυρπόγλου ΠαντελήςΝ. Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
3Μπούμπης ΒασίλειοςΣ.Ε.Α.Ν.Α.ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΙΛΙΘΕΑΣ

U 21

A/AΑΘΛΗΤΗΣΝ. ΟΜΙΛΟΣ
1Κεφαλλωνίτης ΙάσωνΝ. Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
2Μπούμπης ΒασίλειοςΝ. Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
3Ελευθεριάδης ΑλέξανδροςΝ. Ο. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

U 19

A/AΑΘΛΗΤΗΣΝ. ΟΜΙΛΟΣ
1Κεφαλλωνίτης ΙάσωνΝ. Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
2Ελευθεριάδης ΑλέξανδροςΝ. Ο. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
3Κυφίδης ΑθανάσιοςΝ. Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

U 17

A/AΑΘΛΗΤΗΣΝ. ΟΜΙΛΟΣ
1Ελευθεριάδης ΑλέξανδροςΝ. Ο. Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
2Κυφίδης ΑθανάσιοςΝ. Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
3Βαλιάδης ΙάσωνΝ. Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
error: Content is protected !!