ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάποτε, και όχι πως πάει καιρός, και όχι πως δεν συμβαίνει σε αρκετές τρίτες χώρες και σήμερα, μιλούσαμε και κλαίγαμε... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάποτε, και όχι πως πάει καιρός, και όχι πως δεν συμβαίνει σε αρκετές τρίτες χώρες και σήμερα, μιλούσαμε και κλαίγαμε για τα παιδάκια της Μπιάφρα που λιμοκτονούσαν και πέθαιναν από διάφορες μολυσματικές ασθένειες κατά χιλιάδες.

Τα νέα, αυτή τη φορά έρχονται από την Υεμένη, όπου και σύμφωνα με τον διεθνή Οργανισμό «Save the Children» διαπίστωσε πρόσφατα ότι περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών στην Υεμένη μπορεί να πέθαναν εξαιτίας της έντονης πείνας από τότε που άρχισε ο πόλεμος.

Τα παιδιά που πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο υποφέρουν πάρα πολύ καθώς οι ζωτικές λειτουργίες των οργάνων τους επιβραδύνονται και τελικά σταματούν να παράγουν ζωή. «Εάν οι προβλέψεις του ΟΗΕ είναι σωστές», δήλωσε ο Janti Soeripto, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του «Save the Children», «ο χειρότερος λιμός των τελευταίων δεκαετιών θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μην συμβεί αυτό».

Η Υεμένη έχει 2,3 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών εξαιρετικά υποσιτισμένα ενώ από τον επόμενο μήνα και σύμφωνα με τις προβλέψεις συνολικά 11,3 εκατομμύρια παιδιά θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο επιβίωσης! Τα τραγικά αυτά γεγονότα, δεν προβάλλονται ούτε στον έντυπο, ούτε στον ηλεκτρονικό Τύπο στις ανεπτυγμένες χώρες, ίσως για να μην χαλάσουν την διάθεσή μας, όμως δεν παύει να παραμένει μία πολύ σκληρή, επώδυνη και ντροπιαστική για τον μακραίωνα πολιτισμό αυτής της Γης.

Ούτε Κυβερνήσεις, ούτε Πολιτείες, ούτε φιλανθρωπικά Ιδρύματα, ούτε μεγιστάνες τού πλούτου και Κροίσοι, είναι πρόθυμοι να δείξουν την ανθρωπιά τους. Άλλωστε, ό,τι κακό και αν συμβαίνει, αυτό συμβαίνει στα παιδιά της Υεμένης, στα παιδιά άλλων…

error: Content is protected !!