ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μύθοι, προσδοκίες, προφητείες και «φέϊκ νιούς» (παλιά, τα λέγαμε «ψευδείς ειδήσεις»), φαίνεται πως φτάνουν στο τέλος τους. Έστω δε, και... ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μύθοι, προσδοκίες, προφητείες και «φέϊκ νιούς» (παλιά, τα λέγαμε «ψευδείς ειδήσεις»), φαίνεται πως φτάνουν στο τέλος τους. Έστω δε, και αν ο Πρωθυπουργός μας, διαβεβαίωνε πως θα διένυε σαν Κυβέρνηση, ολόκληρη την τετραετία, μάλλον άλλαξε άποψη και όπως φαίνεται «κλείδωσε», ο ίδιος, τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στην Άνοιξη του επόμενου έτους.

Ευθύς αμέσως, ξεκίνησαν οι υποσχέσεις πάλι από τον ίδιο με παροχή ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν σε συνταξιούχους και υγειονομικούς, ενώ και ο κύριος Κώστας Χατζηδάκης δήλωσε στην έγκριτη εφημερίδα «Το Βήμα», πως η Κυβέρνηση θα προασπισθεί την επαπειλούμενη φτώχεια του ελληνικού λαού, έναντι των υπεραυξημένων ανατιμήσεων σε άπαντα τα αγαθά από ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και σπαγγέτι, με «αντίδοτο» τις μειώσεις φόρων, κούρεμα χρεών, ενίσχυση των μικρομεσαίων (ξέχασε τους ευημερούντες χαμηλοσυνταξιούχους), και άλλες παροχές.

Παράλληλα, αρκετές ημέρες πριν την διαβεβαίωση ότι πάμε για εκλογές, βουλευτές της Κυβέρνησης είχαν ξεκινήσει τις επαφές τους περιοδεύοντας και υποσχόμενοι εδώ κι εκεί ανά την Ελλάδα, οπότε η εξαγγελία θα πρέπει να θεωρείται βεβαία.

Από την άλλη πλευρά, και πάλι ο κύριος Χατζιδάκης δήλωσε στην ειρημένη εφημερίδα δια των λόγων του: «Δεν θα χαρίσουμε την κοινωνική αλλαγή», οπότε και προκειμένου να δούμε αίσια αποτελέσματα κατά την επομένη Άνοιξη, ευελπιστούμε επιτέλους, η κοινωνία μας να αναπνεύσει.

Οψόμεθα εις κάλπας, λοιπόν.

error: Content is protected !!