ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Internet το αθάνατο! Η σπουδαιότερη εφεύρεση, η ιδιοφυής εφεύρεση που χωρίς αυτήν η σύγχρονη Ανθρωπότητα θα ήταν λιγότερη πληροφορημένη και... ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Internet το αθάνατο! Η σπουδαιότερη εφεύρεση, η ιδιοφυής εφεύρεση που χωρίς αυτήν η σύγχρονη Ανθρωπότητα θα ήταν λιγότερη πληροφορημένη και ακόμη λιγότερο αποβλακωμένη.

Κι όμως, αυτό το εξαίσιο θαύμα, το οποίο επάξια θα ελάμβανε και την τιμή τού Ογδόου Θαύματος του κόσμου, αυτό το εργαλείο για όλες τις απαιτήσεις μας, δουλειές, επαφές, επιβραβεύσεις, ενημερώσεις, συνωμοσιολογίες, κουτσομπολιά, ληστείες, και ό,τι άλλο καλό ή κακό βάζει ο νους σου, κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να ανατιναχθεί στον αέρα και να θρηνήσουμε άπαντες, απλοί πολίτες , κράτη ολόκληρα.

Θα συμβεί δε αυτό, σύμφωνα με επιστημονικούς υπολογισμούς οσονούπω, καθ’ ότι ο πλανήτης Ήλιος, ο οποίος ευθύνεται για όλα τα καλά και αρκετά από τα κακά μας, πρόκειται να αναπτύξει μία σπάνια, πλην όμως γνωστή κατά τις συμπεριφορές του συμπεριφορά ηλιακής καταιγίδας, ύστερα από εκατό χρόνια αφ’ ότου την είχε βάλει ξανά σε ενέργεια, σύμφωνα με επιστημονικές εκδοχές.

Την περασμένη φορά, καθώς και όλες τις περασμένες, δεν μας άγγιξε καθόλου, γιατί, -λένε οι επιστήμονες-, ήμασταν ακόμη «μόμολα» και δεν είχαμε αναπτύξει τεχνολογικό πολιτισμό. Ετούτη τη φορά όμως, τα πράγματα κρίνονται αυστηρώς και απολύτως δύσκολα. Η όλη αναμενόμενη δραστηριότητα, την οποία οι επιστήμονες προσδοκούν και περιμένουν, θα χτυπήσει στην κυριολεξία την τεχνική μας ευμάρεια και ιδιαίτερα το πολυαγαπημένο μας Internet, το οποίο θα καταστραφεί και θα χρειαστεί κάποια μεγάλη χρονική περίοδο για να ξαναβρεί τον δρόμο του.

error: Content is protected !!