ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΙΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μπήκαμε πλέον στο Οκτώβριο μήνα, ο καιρός άρχισε να ψυχραίνει, -έστω και λίγο-, έχουμε και κάποιες βροχούλες, ξεκινάει ο χειμώνας,... ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΙΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μπήκαμε πλέον στο Οκτώβριο μήνα, ο καιρός άρχισε να ψυχραίνει, -έστω και λίγο-, έχουμε και κάποιες βροχούλες, ξεκινάει ο χειμώνας, και παράλληλα οι φωτιές δεν μας εγκαταλείπουν.

Κάθε ημέρα αναγγέλλονται νέοι εμπρησμοί σε όλη την Ελλάδα, τόσο που έγιναν μέρος τής καθημερινότητάς μας. Μιάς καθημερινότητας, η οποία παραδίδει όλο και περισσότερη «φύση» στο έλεος των εμπρηστών, χωρίς ποτέ να βρίσκονται οι υπαίτιοι, αλλά κι αν κάποιοι ταυτοποιηθούν ως ένοχοι, να τιμωρούνται από ελάχιστα έως καθόλου.

Οι φωτιές που άναψαν το καλοκαίρι και κατέκαψαν ακόμη και την καρδιά τής Αθήνας, αποτέφρωσαν την μισή Εύβοια και ρήμαξαν πολλές άλλες πόλεις και χωριά, καλά κρατούν και όπως επισημαίνουν μετεωρολόγοι, οικολόγοι, περιβαλλοντολόγοι και κάθε ένας, ο οποίος διαθέτει μυαλό και κρίση, αυτόν τον χειμώνα, θα επιφέρουν άλλου είδους μεγάλες καταστροφές.

Τα αποψιλωμένα, ένεκα εμπρησμών, δέντρα δεν θα βρίσκονται πλέον στην πρότερη θέση τους για να απορροφήσουν οι ρίζες τους τα νερά των βροχών και αυτά θα εισβάλουν στις πόλεις, στα χωριά και όπου αλλού, και θα παρασύρουν από αδρανή υλικά, μέχρι ακόμη και σπίτια, έως και ζώα, αλλά και ανθρώπους.

Η Κυβέρνηση, υποσχέθηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές, ώσπου όμως να φυτευτούν νέα δάση και να μπορούν να αποδώσουν, να δύνανται να δημιουργήσουν συνθήκες «σωτηρίας» από πλημμύρες και κατολισθήσεις, θα περάσουν ακόμη πολλά χρόνια και ωστόσο οι νέοι εμπρησμοί των δασών, από παλαιότερους και νεογνούς εμπρηστές, θα ισοπεδώσουν τα πάντα.

error: Content is protected !!