ΣΕΙΣΜΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΣΕΙΣΜΟΠΡΟΦΗΤΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη «Ενός κακού μύρια έπονται», ως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, και η «επωδός» αυτή, έχει γίνει «ψωμοτύρι» στο στόμα των... ΣΕΙΣΜΟΠΡΟΦΗΤΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

«Ενός κακού μύρια έπονται», ως έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, και η «επωδός» αυτή, έχει γίνει «ψωμοτύρι» στο στόμα των ελλήνων σεισμολόγων, οι οποίοι θέλουν σώνει και καλά, έστω και μη μηρυκαζόντων φύλλα δάφνης, καθώς η Δελφική Πυθία, να προβλέπουν ανά πάσα στιγμή μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς ανά την χώρα.

Ο τελευταίος δε, σεισμός στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη, έκανε τους εν μερική υπνώσει προφήτες του Θεού Εγκέλαδου, να ξυπνήσουν αυθωρί και παραχρήμα και να ανακοινώσουν ο ένας πίσω από τον άλλον τις προμαντείες τους, επιβάλλοντες, και δη μέσω των λαοπροβλήτων τηλεοπτικών σταθμών μας, τον τρόμο σε εκατομμύρια ανθρώπους, για τους επικείμενους σεισμούς, οι οποίοι μία των ημερών, -και αυτές δεν θα αργήσουν, όπως διατείνονται-, θα πλήξουν τον ελλαδικό χώρο και μάλιστα σε ανησυχητικό βαθμό και με απρόσμενες ζημιές.

Ένας, τώρα, εκ των σεισμολόγων μας, άναψε και κόρωσε ακούγοντας όλες αυτές τις «ήξεις – αφήξεις», και με περισπούδαστο ύφος προφητείες των συναδέλφων του, οι οποίοι ωστόσο κάθε φορά, -παλαιά η διαδρομή!- κερδίζουν τις εντυπώσεις από το κατατρομαγμένο κοινό, το οποίο και αναφέρει το όνομά τους σαν απόδειξη ακριβείας για το τι, ζοφερό, μας περιμένει, εκφρασμένο διά προφητειών εκ του στόματός τους.

Ωστόσο, κανείς, στον χώρο τής σεισμολογίας, στην πατρίδα μας δεν μιλάει για επιστημονικά τεκμήρια και «φέϊκ-νιους» και οι ψευδοπροφήτες διατηρούνται στο απυρόβλητο, έτσι για να εκφοβίζουν τους αφελείς.

error: Content is protected !!