Ένας πραγματικός εθελοντής… Ένας πραγματικός εθελοντής…
Ο Αντώνης Παπαλεξάνδρου ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Είναι παντρεμένος με μια υπέροχη γυναίκα που του χάρισε τρία παιδιά, στα... Ένας πραγματικός εθελοντής…

Ο Αντώνης Παπαλεξάνδρου ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Είναι παντρεμένος με μια υπέροχη γυναίκα που του χάρισε τρία παιδιά, στα οποία έχει εμφυσήσει τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά από πολύ μικρά.

Η Εθελοντική του πορεία ξεκίνησε στο Ελληνικό διασωστικό σώμα. Συνέχισε ως συντονιστής στον Ό.Φ.Δ. Σαλαμίνας, ενώ ταυτόχρονα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σερβικού Διασωστικού Σώματος. Στην πορεία μαζί με την κόρη μου Μαρία Παπαλεξάνδρου ιδρύσαμε την δύναμη αντιμετώπισης κρίσεων (Δ.Α.Κ.) Σαλαμίνας στην οποία ήμουν πρόεδρος από την ίδρυση της έως και την λήξη της.

Τώρα πλέον προσφέρει το εθελοντικό του έργο ως ομαδάρχης της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) που εδρεύει στον Πειραιά. Σύμφωνα με τον ίδιο ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής! Είναι εκπαιδευμένος σε ποικίλους τομείς, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολεμική Αεροπορία ,από νοσοκομεία κ.α. και έχει συμμετάσχει ενεργά σε αμέτρητα πραγματικά περιστατικά και ασκήσεις που αφορούν φυσικές καταστροφές, Ά βοήθειες κ.α. που είναι απαραίτητα για να μπορείς να φανείς όντως χρήσιμος όταν σε χρειαστούν.

Και όποτε η Σαλαμίνα, το νησί που κατοικεί τον έχει χρειαστεί πάντοτε έχει δηλώσει παρών. Όπως πάλι αναφέρει ο ίδιος “δεν νοείται εθελοντής χωρίς να έχει την στοιχειώδη τουλάχιστον εκπαίδευση για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ότι του τύχει” και συνεχίζει “Ο εθελοντισμός οφείλει να απέχει από κάθε είδους κέρδος”.

Η ανταμοιβή του πραγματικού εθελοντή, είναι η αναγνώριση του έργου του και κυρίως η ικανοποίηση-χαρά που αισθάνεται όταν καταφέρνει να προσφέρει την βοήθεια του. Εύχομαι κάθε ημέρα να μεγαλώνει η οικογένεια του εθελοντισμού και να απαρτίζεται από υπεύθυνους και πάνω απ’όλα εκπαιδευμένους εθελοντές.”

από την έντυπη “Φωνή της Σαλαμίνας”

error: Content is protected !!