facebook ΚΑΙ «ΤΕΖΑ» ΟΛΟΙ! facebook ΚΑΙ «ΤΕΖΑ» ΟΛΟΙ!
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πανωλεθρία εσήμανε προχθές για τους απανταχού δισεκατομμύρια χρήστες του facebook, το οποίο από την μία στιγμή στην άλλη έσβησε από... facebook ΚΑΙ «ΤΕΖΑ» ΟΛΟΙ!

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πανωλεθρία εσήμανε προχθές για τους απανταχού δισεκατομμύρια χρήστες του facebook, το οποίο από την μία στιγμή στην άλλη έσβησε από οθόνες κομπιούτερς, τάμπλετς και κινητών τηλεφώνων, κάθε επαφή και επικοινωνία όλου του κόσμου σε όλον τον κόσμο, υποχρεώνοντας ακουσίως τον ιδιοκτήτη του να χάνει, καθ’ υπολογισμόν, πάνω από έντεκα δισεκατομμύρια δολάρια, από διαφυγόντα κέρδη, ήτοι από οικονομικές συναλλαγές τις οποίες στήριζε και οι οποίες παράλληλα στήριζαν την παγκόσμια αυτή επιχείρηση.

Τί ακριβώς συνέβη, ίσως δεν το μάθουμε ποτέ, καθώς η ίδια η εταιρεία προβάλει την δικαιολογία τεχνικού λάθους κατά την διάρκεια εργασιών επί του συστήματος, ωστόσο αυτοπροβαλλόμενοι γνώστες, -ως συνήθως συμβαίνει-, επικαλούνται διάφορα άλλα σενάρια, όπως σκόπιμες δολιοφθορές για να «πέσει» το σύστημα, να κλαπούν σημαντικά δεδομένα σημαντικών προσωπικοτήτων και εταιριών σε όλο τον κόσμο από «χάκερς», φτάνοντας μάλιστα και στο σημείο να υποστηρίζουν πως η πώληση κάθε δεδομένου, για όσους τύχει να ενδιαφερθούν, θα κοστίζει γύρω στα πέντε χιλιάδες δολάρια.

Πάντως, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, το πολυαγαπημένο μας facebook, ξαναφώτισε παγκοσμίως τις μικρές έως και λιλιπούτιες οθόνες των υπολογιστών και κινητών μας, και η Ανθρωπότητα ανάσανε και πάλι με ανακούφιση. Εκείνο πάντως που διαφαίνεται καθαρά είναι πως όσο μπροστά και αν προχωρεί η τεχνολογία μας, πάντα θα απέχει έστω και ελάχιστα από το «τέλειο» και πάντα, όσοι την εμπιστευόμαστε, θα είμαστε υποψήφια θύματα μίας τεχνικής διαφυγής, ή μίας αστοχίας, για να μας συμπαρασύρουν και να χαθούμε ομού με ό,τι συνεπάγεται την «τεχνολογική πρόοδο».

Εχθές, χάθηκαν δισεκατομμύρια χρημάτων από την «πτώση» μίας τεχνολογικής εταιρίας μέσω διαδικτύου. Αύριο, πόσα απρόσμενα δέον να συμβούν σε ένα ευρύτερο επίπεδο;

error: Content is protected !!