Η “βάση” είναι ο στυλοβάτης του κάθε κόμματος Η “βάση” είναι ο στυλοβάτης του κάθε κόμματος
Έχετε περάσει κάποιες δύσκολες περιόδους με το κόμμα σας, κυρίως την δεκαετία του ‘80 και του ‘90 και όμως παραμείνατε πιστή σε αυτό. Τι... Η “βάση” είναι ο στυλοβάτης του κάθε κόμματος

Έχετε περάσει κάποιες δύσκολες περιόδους με το κόμμα σας, κυρίως την δεκαετία του ‘80 και του ‘90 και όμως παραμείνατε πιστή σε αυτό. Τι θυμάστε από εκείνα τα χρόνια;
Φυσικά παρέμεινα πιστή στο κόμμα μου, διότι παρά τα αποτελέσματα των εκλογών, τα πιστεύω μου συμπορεύονταν με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας. Τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90 η νέα μεταπολιτευτική κοινωνία ζητούσε εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης και ήταν φυσικό να γίνεται εναλλαγή κυβερνήσεων. Θυμάμαι ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και στην περίοδο που είχε ηττηθεί στις εκλογές είχε μεγάλα ποσοστά. Με το πέρασμα των χρόνων πιστεύω, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ωριμότερη φάση της και έτοιμη να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα αλλά και να προπορευθεί της κοινωνίας.

Κάποιοι σας κατηγορούν παρ’ όλους τους αγώνες που έχετε δώσει για το κόμμα σας όλα αυτά τα χρόνια, που είσαστε μέλος του πολυεπίπεδα, ότι η υποψηφιότητά σας έρχεται από την Δημοτική Αρχή και μάλιστα σας δόθηκε δίμηνη άδεια για να μπορέσετε απερίσπαστη από την θέση σας στο Δήμο να κάνετε τον προεκλογικό σας αγώνα;
Η άδειά μου είναι καθόλα νόμιμη, καθώς είναι η κανονική άδεια που δικαιούμαι, αλλά δεν είχα κάνει χρήση έως τώρα, λόγω φόρτου εργασίας της υπηρεσίας μου.
Επίσης σε αυτή την άδεια έχουν προστεθεί οι νόμιμες μέρες λόγω συνδικαλιστικής ενασχόλησης, που σύμφωνα με τη νομοθεσία, ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ως Πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανα χρήση των αδειών που δικαιούμαι, αλλά τις χρησιμοποιούσα με φειδώ.
Πλέον έχω πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά μου στον Δήμο, λόγω της νέας μου θέσης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σε ότι έχει να κάνει με την υποψηφιότητά μου, αυτή δεν αποτελεί πρωτοβουλία ή αποτέλεσμα ενθάρρυνσης από την δημοτική αρχή. Η απόφαση είναι προσωπική και κυρίως βασίζεται στην ώθηση και στήριξη παλιών φίλων και συναγωνιστών.
Άλλωστε ο Δήμαρχος, έχει την στήριξη των συμπολιτών μας από κάθε κομματική παράταξη, άρα σίγουρα υπάρχουν στελέχη της παράταξής μου και στην υπάρχουσα δημοτική αρχή.
Επίσης ως υπάλληλος του Δήμου μας επί σειρά ετών, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε όλες τις δημοτικές αρχές και οι σχέσεις μου παραμένουν άριστες.
Θα αδράξω την ευκαιρία που μου δίνεται να ζητήσω την στήριξη τους.

Αίαντας. Τι σας ώθησε στην απόφασή σας να ασχοληθείτε με τις Δημόσιες σχέσεις της ομάδας;
Αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού αθλητικού συλλόγου μας Αίαντα Σαλαμίνας, για να συνεισφέρω με την εμπειρία μου στη διατήρηση της φήμης του, ως αποτέλεσμα των σπουδαίων επιτευγμάτων του από το 1931 έως, σήμερα αλλά και μελλοντικά.
Είναι για μένα μια πρόσκληση ευθύνης και ηθικής μου δέσμευσης, απέναντι στον Αίαντα και στους συνανθρώπους μου, ώστε όλοι μας και κυρίως τα παιδιά της Σαλαμίνας μας, να αγαπήσουν τον Αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα, να αναπτυχθούν σωματικά και ψυχικά, με σκοπό να ζήσουν αρμονικότερα και καλύτερα.
Είναι η ομάδα της καρδιάς μας στη Σαλαμίνα.
Έτσι θεώρησα υποχρέωσή μου να συμβάλλω με την όποια εμπειρία μου.

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις κάποιοι παίζουν και “βρώμικα”. Πως πιστεύετε ότι πρέπει να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας ανάμεσα σε μέλη του ίδιου κόμματος;
«Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, αν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκύλο που γαβγίζει» ήταν μια φράση του Winston Churchill και με εκφράζει..
Ο καθένας μας στην κοινωνική του, στην επαγγελματική του και στην προσωπική του ζωή αφήνει διαχρονικά στίγματα της προσωπικότητάς του. Δεν με εκπροσωπεί το «βρώμικο παιχνίδι» σε κανέναν τομέα, καθώς τα αποτελέσματά του είναι βραχυπρόθεσμα. Πιστεύω στην ευγενή άμιλλα.

Από την μεγάλη πείρα που έχετε σε τομείς ύψιστης ευθύνης πόσο δύσκολη τελικά είναι η διοίκηση;
Εδώ και πολλά χρόνια που υπηρετώ στην Δημόσια Διοίκηση γνωρίζω ότι απουσίαζαν και απουσιάζουν βασικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δημόσια διοίκηση να παρουσιάζει πολλές δυσλειτουργίες.
Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού των τελευταίων χρόνων την έχει καταστήσει δυσλειτουργική.
Μηχανισμοί διοικητικών διαδικασιών που η Νέα Δημοκρατία θέσπισε, όπως η εσωτερική μετακίνηση των υπαλλήλων με την εφαρμογή της κινητικότητας, καθίστανται ωφέλιμοι και αναγκαίοι. Περαιτέρω, η υποχρεωτική πλέον διαμόρφωση των οργανογραμμάτων και της περιγραφής των θέσεων του προσωπικού στης υπηρεσίες, θα δώσουν λύσεις και θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.
Η ψηφιακή διακυβέρνηση, που και πάλι η Νέα Δημοκρατία εξέλιξε ως μηχανισμό, τα τελευταία χρόνια έχει μπει ενεργά στο Δημόσιο και χάρη σε αυτήν, οι πολίτες θα έχουν καλύτερη αλλά και πιο ουσιαστική πρόσβαση σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Η διαφάνεια σε ότι αφορά της αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης είναι πλέον ορατή στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ποιο πρέπει να είναι για εσάς το ύψιστο καθήκον, καθενός που ασχολείται με τα κοινά;
Κάθε πολίτης που ασχολείται με τα κοινά από θέση ευθύνης πρέπει να γνωρίζει τις θεμελιώδεις αρχές της διοικητικής δράσης, την αρχή της νομιμότητας , της χρηστής διοίκησης, της επιείκειας, της καλής πίστης, της εμπιστοσύνης στον πολίτη, αλλά και τις σπουδαιότερες αυτών: Την αρχή της Αναλογικότητας και την αρχή της Ισότητας.
Γνωρίζοντας και εφαρμόζοντας τις αρχές αυτές, μπορεί να επιλύσει προβλήματα και να προσφέρει στο κοινό καλό.
Καθήκον του πολίτη που ασχολείται με τα κοινά, είναι τελικά η προστασία του δημοσίου συμφέροντος, η προάσπιση της νομιμότητας, η εξυπηρέτηση και ο σεβασμός στον πολίτη, καθώς και η κατανόηση των κοινωνικών προβλημάτων, έτσι ώστε ο πολίτης που ασχολείται με τα κοινά, να μπορέσει να συμβάλλει όσο το δυνατόν στην επίλυση τους.


Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Ελευθερίας Βενετσάνου για την προεδρία της Τ.Ο. Σαλαμίνας της Ν.Δ.

Από τα μαθητικά μου χρόνια υπήρξα μέλος της ΜΑΚΙ και στη συνέχεια οργανωτικό στέλεχος στη Νεολαία (ΟΝΝΕΔ) της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Σαλαμίνα, με διάθεση για προσφορά στο κόμμα μας.
Καθώς ο χρόνος περνούσε και άφηνα πίσω μου τα νεανικά χρόνια, αγωνιζόμενη μέσα από τη νεολαία του κόμματος, συνειδητοποίησα ότι η στήριξη και η αφοσίωσή μου στο κόμμα της Ν.Δ., δεν ήταν κάτι προσωρινό, αλλά μια απόφαση ζωής.

Όλες και όλοι σας, πιστεύω γνωρίζετε ότι επί 30 περίπου έτη εργάζομαι στο Δήμο Σαλαμίνας και υπηρετώ τον πολίτη από θέσεις ευθύνης, οι οποίες μου έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως αυτό να με αποτρέψει, από την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου, να είμαι πιστός εργάτης του κόμματος.

Μέσα από τον εργασιακό μου χώρο ξεκίνησα τα πρώτα βήματα στον συνδικαλισμό. Δραστηριοποιήθηκα και υπήρξα από τα ιδρυτικά στελέχη του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Σαλαμίνος, για τον οποίο έως τώρα αγωνίζομαι και προσφέρω, από την θέση της Προέδρου που ακόμα κατέχω.
Από το 1991 που έγινα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), δραστηριοποιήθηκα και ενσωματώθηκα κατ΄ ουσίαν στη Νέα Δημοκρατία, μέσα από το συνδικαλιστικό της πυλώνα, την ΔΑΚΕ-ΟΤΑ.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ με τιμούν αδιάλειπτα, με την ψήφο τους, ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου, όπου συνεχίζω μέχρι σήμερα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, από την θέση της Αντιπροέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγχρόνως μέσα από τον συνδικαλισμό, υπήρξα μέλος της ΑΔΕΔΥ του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου του Δημοσίου Τομέα, όπου κι εκεί η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ με τίμησε με τον διορισμό μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ, εκπροσωπώντας πάντα ιδεολογικά την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Επιστέγασμα αυτής της πορείας, είναι η εκλογή μου πριν λίγες μέρες, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανάδειξή μου στην θέση Αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια, οι συνάδελφοί μου, επισφραγίζουν τα αποτελέσματα του συνδικαλιστικού μου αγώνα και της κοινωνικής μου ευαισθησίας αλλά και την ηθική μου ικανοποίηση για την προσφορά μου σε μία μακρά και συνεχή εργασιακή, κοινωνική και συνδικαλιστική διαδρομή.
Έρχομαι σήμερα λοιπόν να ζητήσω την στήριξή σας, με την ψήφο σας, στην απόφασή μου να διεκδικήσω, στις 24 Οκτωβρίου 2021 και μέσα από μία εκλογική διαδικασία που η βάση του κόμματός μας αποφασίζει, την Προεδρία της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ., στο αγαπημένο μας νησί, τη Σαλαμίνα.

Από αυτή την θέση θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κόμμα μας, αλλά και σε κάθε πολίτη που πιστεύει και ενστερνίζεται τους στόχους και τα ιδανικά της Ν.Δ.

Μιας πολιτικής παράταξης, η οποία σήμερα βγάζει την Ελλάδα από την μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και θεσμική κρίση της μεταπολεμικής εποχής, καθώς η κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ. κατάφερε να φέρει θετικό πρόσημο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μετά από πολλά χρόνια.
Σας υπόσχομαι η παρουσία μου σ΄αυτήν τη θεσμική θέση του Κόμματος στο νησί μας, να έχει σκοπό και να μεταφέρει στην γαλάζια πυραμίδα μας, όλα τα θέματα ή τους προβληματισμούς που μας απασχολούν.

Γιατί μόνο όταν το κόμμα αφουγκράζεται την «βάση» του, μπορεί να προχωρά σε νέες νίκες.

Αυτό δεσμεύομαι ότι θα πράξω, αν φυσικά με τιμήσετε με την ψήφο σας για την θέση αυτή της Προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Σαλαμίνα, δίνοντάς μου έτσι την ευκαιρία να συνεχίσω να προσφέρω στο κόμμα μας και στους συμπολίτες μας.

Από την έντυπη “Φωνή της Σαλαμίνας”

error: Content is protected !!