ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με την λίστα Forbes, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε, μικρές ανακατατάξεις παρατηρήθηκαν σε αυτήν, μεταξύ του περασμένου και του παρόντος... ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με την λίστα Forbes, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε, μικρές ανακατατάξεις παρατηρήθηκαν σε αυτήν, μεταξύ του περασμένου και του παρόντος χρόνου. Τετρακόσιοι Αμερικανοί μεγιστάνες, άρχοντες του πλούτου καταγράφονται και εκτίθενται στα αδηφάγα μάτια της κοινής γνώμης, και σχεδόν όλοι αυτοί είναι κατά αρκετά πλουσιότεροι από πέρυσι με προηγούμενο σκορ, στο σύνολό τους, 3,2 τρισεκατομμύρια, έναντι 4,5 εφέτος, αύξηση κατά σαράντα τοις εκατό.

Κάποιοι, ξέπεσαν του αριθμού των τετρακοσίων πρώτων και κατέφθασαν επιλαχόντες, μεταξύ δε αυτών και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κάποιοι νεόπλουτοι τους παραμέρισαν. Για να περιληφθεί κάποιος σε αυτήν την περιβόητη λίστα, χρειάζεται να έχει περιουσία 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρυσι αρκούσαν μόνο 2,1 δις.

Στην ίδια λίστα, αναφέρονται και οι φιλάνθρωποι Κροίσοι, οι οποίοι «κάπου» προσέφεραν κάτι μεταξύ δέκα και είκοσι τοις εκατό των κεκτημένων τους, αλλά και αυτοί που ελέησαν με κάτι λιγότερο από το ένα τοις εκατό, οι δε περισσότεροι με το τίποτε..

error: Content is protected !!