ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ 17/10 Σηκώνουμε άγκυρα για ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, που θα μας δώσει την δυνατότητα να προσεγγίσουμε... ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ

17/10

Σηκώνουμε άγκυρα για ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, που θα μας δώσει την δυνατότητα να προσεγγίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα στενά της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας!

* Η αρχαιολογική εκδρομή σχεδιάστηκε με την επιστημονική επιμέλεια του Ομίλου Ανάδειξης Μνημείων Σαλαμίνος – ΑΚΑΜΑΣ

Ο διάπλους, με ομιλήτρια την Αρχαιολόγο-Διπλωματούχο Ξεναγό Καλλιόπη Μίχα, εξειδικευμένη (MSc) στην Ιστορία της Σαλαμίνας, θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα σημεία διεξαγωγής της ναυμαχίας και τις θέσεις των αντιπάλων πλευρών, να εντοπίσουμε τα σημεία όπου μεταφέρθηκε ο άμαχος πληθυσμός της Αθήνας, τον χώρο που στήθηκε η εξέδρα του Πέρση βασιλιά Ξέρξη, το σημείο που βρίσκεται ο τάφος του Θεμιστοκλή, αυτό του τύμβου των Σαλαμινομάχων καθώς και τα σημεία με τα υπολείμματα από το τρόπαιο της μάχης και αυτά του τείχους της πόλης της Σαλαμίνας των κλασσικών χρόνων.

Θα έχουμε την τιμή να μας γίνει παρουσίαση των ευρημάτων της εξελισσόμενης ενάλιας ανασκαφής στο χώρο του Αρχαίου Λιμένα των Κλασσικών χρόνων (όρμος Αμπελακίων – σημείο συγκέντρωσης μέρους των ελληνικών πλοίων πριν την ναυμαχία) από τον Αρχαιολόγο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντή της ενάλιας ανασκαφής στη Σαλαμίνα, κ. Γιάννο Λώλο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του διάπλου, θα έχουμε την δυνατότητα να κατανοήσουμε και την σημερινή σημασία και λειτουργία αυτής της θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής, όπως τον σημαντικότερο ελληνικό ναύσταθμο, την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας κ.α.

*Μετά την άφιξη μας στα Σελήνια της Σαλαμίνας, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για γεύμα.

🗓 ΗΜ/ΝΙΑ: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

📌 ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Λιμάνι Πειραιά, Πύλη 8 (Αργοσαρωνικός) πλοίο: «ΕΛΕΝΑ Φ.»

⏰ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00 (ώρα συγκέντρωσης: 09:15)

*Αναχώρηση για κατοίκους Σαλαμίνας, ώρα 08:30 από λιμάνι Παλουκίων

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

*(🦽 κάποια σημεία μη προσβάσιμα σε αμαξίδια)

ΚΟΣΤΟΣ: 30€ (περιλαμβάνει: μεταφορά από/προς Πειραιά με το Έλενα Φ., ξενάγηση, συνοδό του γραφείου, ατομικό ηχητικό σύστημα ξενάγησης, ατομικούς χάρτες και σχεδιαγράμματα της ναυμαχίας, λιμενικά τέλη, ΦΠΑ και λοιπούς φόρους)

* παιδιά: δεκτά από 10 ετών.ΚΟΣΤΟΣ για παιδιά 10-12 ετών: 20€.

Έφηβοι 12+ ετών: 30€

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ/ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΩΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Μέσω email: info@topostravel.grή με SMS στο 6932735533

🔹 Για την δήλωση συμμετοχής, είναι απαραίτητα:Ονοματεπώνυμο (όπως αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας/διαβατήριο), τηλ. επικοινωνίας ή/και email

🔸 Θα λάβετε απάντηση με την επιβεβαίωση διαθεσιμότητας και με τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών για την κατάθεση, ώστε να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας.

📞 Υπεύθυνος Topos Travel: 6932735533

ΠΡΟΣΟΧΗ:Αριθμός θέσεων περιορισμένος. Σεβόμαστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά φροντίζουμε και για την άνεση των συμμετεχόντων.

*Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, είναι απαραίτητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48 ωρών, για όλους τους επιβάτες άνω των 12 ετών καθώς και αστυνομική ταυτότητα. Παιδιά ως 12 ετών μπορούν να ταξιδέψουν με self test 24 ωρών. Σε περίπτωση ανακοίνωσης νέων μέτρων για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια, οι παραπάνω όροι, θα προσαρμοστούν ανάλογα.

error: Content is protected !!