Πως να προστατεύσετε το iPhone σας από hackers Πως να προστατεύσετε το iPhone σας από hackers
H Apple, σαν εταιρεία, έχει φτιάξει τρόπους ώστε να προστατευτούν οι χρήστες της από hackers. Εξαιτίας της μεγάλης αύξησης επιθέσεων από hackers, είναι απαραίτητο... Πως να προστατεύσετε το iPhone σας από hackers

H Apple, σαν εταιρεία, έχει φτιάξει τρόπους ώστε να προστατευτούν οι χρήστες της από hackers. Εξαιτίας της μεγάλης αύξησης επιθέσεων από hackers, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε μερικά βήματα ασφάλειας ώστε να προστατευτούμε από τέτοιες επιθέσεις. Με αυτά τα βήματα θα μπορούμε να προστατεύσουμε το iPhone μας:

  • Face ID: Το Face ID είναι ένας τρόπος ταυτοποίησης που σκανάρει το πρόσωπό σας, ώστε να ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας με ασφάλεια, να ελέγχετε την ταυτοποίηση για αγορές και να συνδέεστε σε εφαρμογές σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Είναι από τους ασφαλέστερους τρόπους ταυτοποίησης και ανήκει στην κατηγορία των βιομετρικών.
  • Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (Two-factor authentication): Προστατεύει τον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας μια επιπλέον ταυτοποίηση, εκτός του κωδικού σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε περίπτωση που ένας hacker αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς σας, ο λογαριασμός σας θα παραμείνει ασφαλής.
  • ICloud keychain: Το iPhone περιλαμβάνει ένα εργαλείο το οποίο δυσκολεύει τον hacker που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση και να κλειδώσει τους λογαριασμούς σας. Το iCloud keychain κρατάει τους κωδικούς που έχετε εισάγει στη συσκευή σας, τους κρυπτογραφεί και τους αποθηκεύει στο cloud, έτσι σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε δύσκολους κωδικούς χωρίς να τους θυμάστε.
  • Ισχυροί κωδικοί: Ο φυλλομετρητής Safari έχει σαν επιλογή τους ισχυρούς κωδικούς, δηλαδή όταν επιλέγετε τι κωδικούς να βάλετε, σας προτείνει το ίδιο το Safari μερικούς κωδικούς που είναι αρκετά δύσκολο να «σπάσουν» οι hackers. Επίσης, σας προειδοποιεί όταν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε άλλους λογαριασμούς. Αυτό γενικά δεν προτείνεται, αφού επιτρέπει στον hacker να χρησιμοποιήσει τον κωδικό αυτόν για να μπει και στους άλλους λογαριασμούς σας.

csii.gr

error: Content is protected !!