«ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ» «ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ»
Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, λοιπόν. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, άρθρο 48, καφάσια, καρέκλες, τραπεζάκια, τσιμεντόλιθοι και όλα τα υπόλοιπα που... «ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ»

Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, λοιπόν.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, άρθρο 48, καφάσια, καρέκλες, τραπεζάκια, τσιμεντόλιθοι και όλα τα υπόλοιπα που μέχρι και εχθές ακόμη παρατάσσονταν κάτω από τα πεζοδρόμια για να παρκάρει το αυτοκίνητο του καταστηματάρχη, ή να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση ο πελάτης, παύουν να υφίστανται και όποιος δεν το καταλάβει και επιμείνει, θα τιμωρείται με την «λυπητερή» τετρακοσίων ευρώ προστίμου.

Τέρμα οι καυγάδες για μία θέση δίπλα στο ρείθρο τού πεζοδρομίου, οι οποίοι συχνά έφταναν και στο απροχώρητο, ακόμη και με ξυλοδαρμούς και με χειρότερα. Κάθε ταλαίπωρος οδηγός θα μπορεί, επιτέλους, να παρκάρει το αυτοκίνητό του εκεί όπου πρώτα «πάρκαραν» τα ιδιότυπα απαγορευτικά των καταστηματαρχών και γίνονταν αίτια επεισοδίων, αλλά και ενίσχυαν την «συμφόρεση» στους αυτοκινητοδρόμους.

Άπαξ και δεν υπάρχει κιτρινόμαυρη λωρίδα, κάθε ταλαίπωρος οδηγός, θα μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητό του, χωρίς πλέον να σκέπτεται τα επακόλουθα της απερισκεψίας του να βγάλει τους τσιμεντόλιθους για να αράξει το όχημά του. Παράλληλα, θα απαγορεύεται και η κατάληψη πεζοδρομίου από μισο-ανεβασμένα οχήματα, μοτοσυκλέτες, μηχανάκια, ποδήλατα και ό,τι άλλο παρεμφερές.

Ακόμη, αυτοί, οι οποίοι αναγείρουν ή επισκευάζουν οικοδομές, θα πρέπει να αφήνουν τον κατάλληλο χώρο για τους πεζούς, ή να κατασκευάζουν πρόσθετο πεζοδρόμιο γι’ αυτούς. Τέλος, το κατάστημα, θα πρέπει να παραμένει στον χώρο που του έχει προσδιορίσει η Δημοτική Αρχή και όχι να καλύπτει όλο το πεζοδρόμιο, όπως συμβαίνει συχνά, με αποτέλεσμα οι πεζοί να ακροβατούν επί της ασφάλτου.

Αυτά ανακοινώθηκαν αρμοδίως και ήταν καιρός να ισχύσει και να επιβληθεί νόμος.

Πλην όμως, για πόσο, σε μιά χώρα που μόνο να καταπατεί και όχι να εφαρμόζει, ξέρει;

error: Content is protected !!