ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η είδηση, μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ως «προκλητική». Μία σοβαρή πρόκληση, προς όλους όσους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι... ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η είδηση, μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και ως «προκλητική». Μία σοβαρή πρόκληση, προς όλους όσους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αποτραβιούνται από τα εγκόσμια και μαραζώνουν στα παραγώνια και μπροστά στο ανεγκέφαλο αυτό κατασκεύασμα της σύγχρονης τεχνολογίας και …»προόδου», το οποίο ονόμασαν «Τηλεόραση».

Μία γηραιοτάτη κυρία, η Έντιθ Μέργουει Τράινα, σε ηλικία 100 ετών, μπήκε πρόσφατα στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη ανταγωνιστική γυναίκα «powerlifter». Η ίδια, όταν την ρώτησαν περί αυτού, απάντησε: «Πίστευα ότι ήμουν πολύ μεγάλη για αυτά τα πράγματα, αλλά μετά διαπίστωσα ότι δεν ήμουν. Ανακάλυψα ότι δεν ήταν μόνο μία καλή άσκηση, αλλά ήταν μια καλή πρόκληση».

Η υπέρ-ηλικιωμένη αυτή γυναίκα, άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες από τα 91 της χρόνια, όταν ένας μακροχρόνιος φίλος της την προέτρεψε, και την οδήγησε σε ένα Γυμναστήριο. «Σκέφτηκα, αν πρόκειται να κάνουν διαγωνισμό, γιατί να μη μπορέσω κι εγώ να διαγωνιστώ;» εκμυστηρεύτηκε η Έντιθ και έτσι ξεκίνησε, έστω και αργά, παρά ποτέ! Αλήθεια, πόσοι μπορεί να σκέπτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο στις ημέρες μου, και διανύοντες τις ηλικίες μετά συντάξεως και απόσυρσής τους στο τζάκι και τους κήπους τους, στην πλήξη και την μη δημιουργική ζωή;

Υπάρχουν τόσα και τόσα να κάνουμε, για να μην πυκνώνουμε τις τάξεις των απομάχων και ερεθίζουμε, μία ώρα αρχύτερα τον Θάνατο. Βιβλία, -ακόμη και συγγράψουμε-, Αθλητισμός, Θέατρο, Χειροτεχνία, Ζωγραφική, και άλλα πολλά και δημιουργικά. Αρκεί να θέλουμε και θα βρούμε ασχολίες, απαρνούμενοι την μιζέρια της τηλεόρασης και μιάς συγκεκριμένης «γωνιάς» του σπιτιού μας.

error: Content is protected !!