ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολλοί ήσαν εκείνοι, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι από τις πρώτες κιόλας βροχές η Βόρεια Εύβοια θα περνούσε σε μία... ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολλοί ήσαν εκείνοι, οι οποίοι είχαν προβλέψει ότι από τις πρώτες κιόλας βροχές η Βόρεια Εύβοια θα περνούσε σε μία ακόμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένεκα του ότι τα δάση-της κατακάηκαν και τα νερά δεν θα μπορούν να βρουν ρίζες να τα σταματήσουν, αντίθετα δε, θα παίρνουν τον κατήφορο και θα συναντούν ύπαιθρο, χωριά και πόλεις και θα χύνονται στις θάλασσες, αφού πρώτα έχουν επιφέρει μύριες όσες καταστροφές.

Τότε, λοιπόν, η Κυβέρνηση έσπευσε να υποσχεθεί, καθησυχάζοντας, πως είναι μέγιστο μέλημά της να κατασκευάσει άμεσα αντιπλημμυρικά έργα. Ωστόσο, οι μήνες πέρασαν, το φθινόπωρο έφτασε απειλητικό και ούτε καν υπήρξε εξαγγελία, έστω, των έργων αυτών, με αποτέλεσμα η προχθεσινή νεροποντή να ισοπεδώσει τα πάντα, γεμίζοντας με νερά ποτάμια, ρέματα και παραλίες, καθιστώντας ακόμη και αδύνατη την επικοινωνία από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, με μεγάλες βλάβες και στην ηλεκτρική τροφοδότηση, και με μόνο καλό, το ότι «δεν θρηνήσαμε ‘‘ευτυχώς’’ θύματα και παραγραφή κάθε άλλης ευθύνης.

«Έχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του Δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Έχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών σε τηλεοπτική συνέντευξη, δήλωσε πως: «Οι καταστροφές, όπως είδα, έχουν γίνει χαμηλά στη θάλασσα.

Έχει μεγάλη διαφορά αυτό από το να συνδέουμε τις ζημιές στη θάλασσα με τα καμένα»…

Αν αυτό δεν είναι κοινή λογική, τότε τι είναι;

error: Content is protected !!