ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πάμε τελικώς για εκλογές, ή όχι; Συνήθως, μετά το πρώτο τρίμηνο της θητείας μίας νέας Κυβέρνησης, οι αντίπαλοί της επωάζουν... ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πάμε τελικώς για εκλογές, ή όχι; Συνήθως, μετά το πρώτο τρίμηνο της θητείας μίας νέας Κυβέρνησης, οι αντίπαλοί της επωάζουν όνειρα και ελπίδες για την επικείμενη πτώση της και μεσούντος του εξαμήνου προβλέπουν προσφυγές στις κάλπες.

Το ζητούμενο είναι να κάμψουν τους ψηφοφόρους, παρεμβάλλοντας μάλιστα και άλλα τινά, όπως κακοδιοίκησης, ρουσφετολογίας, άσκοπων δαπανών, και άλλα, ώστε να φθαρεί η εικόνα της εκάστοτε πολιτικής αρχής και του εκάστοτε πρωθυπουργού, ο οποίος ενίοτε δεν αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, ενδίδει και πριν ή μετά την επίσης ενίοτε καταψήφισή του, ως αντιπολίτευση πλέον, χρησιμοποιεί το ίδιο.

Συχνά, στο πλαίσιο αυτό, ακούμε από τα αντίπαλα στρατόπεδα πως η Κυβέρνηση απέτυχε και βαίνει προς εκλογές, πλην όμως κάτι τέτοιο διαψεύδουν οι κρατούντες και συχνά διανύουν ακέραια τις τετραετίες, παρά τους ιερούς πόθους ακόμη και των λεγομένων «δημοσκοπήσεων». Κατ’ αυτάς, έχει ξεσπάσει ένας τέτοιος ανταγωνισμός δημοσκοπήσεων, οι οποίες και οι ίδιες βάλλονται ως ανακριβείς, όπως μία τελευταία, η οποία αποδίδει νίκη ξεχωριστή στο κυβερνόν κόμμα και κατά τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, και την οποία αμφισβητεί ως συνήθως η αντιπολίτευση.

Παράλληλα, τόσο οι μεν, όσο και οι δε, θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά, ότι κατά τις ημέρες μας, ο ψηφοφόρος λαός, δεν έχει ανάγκη επηρεασμού από τις ευάλωτες δημοσκοπήσεις, οι οποίες πλην προφητικές, δέον να είναι και εύκολα ανατρεπόμενες.

Οι ψηφοφόροι του αύριο, αντιμετωπίζουν σήμερα, μύρια-όσα προβλήματα, τα οποία έχουν άμεση ανάγκη να τους επιλύσουν τόσο οι κυβερνόντες όσο και οι αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι ευελπιστούν να κυβερνήσουν αυτόν τον λαό, ο οποίος και μνήμες διαθέτει και ανάσες θέλει να λάβει, ευρισκόμενος το πλείστον στο χείλος της φτώχειας και πολλών άλλων προβλημάτων, όπως η οικονομία, οι απειλές για έλλειψη ενέργειας, η κοινωνική ασφάλειά του, η διάβρωση των ηθών ολόγυρά του, η ενεργειακή κρίση, οι πανδημίες που τον περικυκλώνουν και των αφανίζουν, οι πολεμικοί κίνδυνοι που τον απειλούν, οι φυσικές καταστροφές, τα εγκλήματα τα οποία έχουν φτάσει σε απροχώρητα σημεία, και από όλα αυτά ζητά από τους ταγούς του να λυτρωθεί, όχι από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και αυτό κάθε που θα φέρει το αποτέλεσμα, το αναδεικνύει η κάλπη.

error: Content is protected !!