Δραστηριότητες Σεπτεμβρίου από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Σαλαμίνας) Δραστηριότητες Σεπτεμβρίου από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Σαλαμίνας)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πραγματοποίησε με επιτυχία τον μήνα Σεπτέμβριο τις ακόλουθες Δραστηριότητες. Ξεκινώντας... Δραστηριότητες Σεπτεμβρίου από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (Σαλαμίνας)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πραγματοποίησε με επιτυχία τον μήνα Σεπτέμβριο τις ακόλουθες Δραστηριότητες.

  1. Ξεκινώντας τις Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες της νέας σαιζόνεπισκέφθηκε  στις 6 Σεπτεμβρίου τα Εκπαιδευτήρια<< Παιδαγωγική >> όπου παρουσίασε διάλεξη στους μαθητές της Ε΄&ΣΤ΄ Δημοτικού  με θέμα << Θέσεις και Κινήσεις στην Ουράνια Σφαίρα >>. Ακολούθησε Εργαστήριο, αναπαράστασης των φάσεων της Σελήνης και έκλειψης Σελήνης με την συμμετοχή των παιδιών και με την βοήθεια του μέλους μας κας Μαρίας -Τερέζας Χατζηνάκη.
  2. Στις 9 Σεπτεμβρίου συμμετείχε  – με έκθεση Αστροφωτογραφίας και διάθεση τηλεσκοπίων για την παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων –  στην εκδήλωση<< Ημέρες  Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς >>   που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Σαλαμίναςκαι άλλους φορείς και πραγματοποιήθηκε στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού , και τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
  3. Στις 18Σεπτεμβρίου , στα πλαίσια του εορτασμού των  <<ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΩΝ 2021 >>,2500 Χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας ,    συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Σαλαμίνας εκδήλωση πουπεριελάβανε ομιλία από την κα Παναγιώτα Πρέκα -Παπαδήμα  Αφ. Επίκουρο Καθηγήτρια Τομέα Αστροφυσικής Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του Σώματος των Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ με θέμα : “Η Ακριβής Ημερομηνία της Ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας με βάση τα Αστρονομικά δεδομένα της Εποχής“,   Μουσικό Πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας και Παρατήρηση Σελήνης ,Δία και Κρόνου από τα τηλεσκόπια των μελών της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιώργος Παναγόπουλος  ο οποίος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα  την κα Πρέκα- Παπαδήμα για την εξαιρετική και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της και τον κο Κώστα Ραπατζίκο – Πρόεδρο Παρατήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος – για την συμβολή του στην διάδοση και εκλαΐκευση της Αστρονομίας στο Νησί της Σαλαμίνας. Επίσης παρευρέθησαν οΑντιδήμαρχος Κοιν. Υπηρεσιών Παιδείας και Πολιτισμού  κος Παντελής Διολέτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Σωτήρης Ράπτης , Σπύρος Ευσταθίου ,Σοφία Καρνέση , η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων κα Σταυρούλα Μαγιάτη , εκπρόσωποι φορέων και εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου. Η τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από  Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι << Φρυκτωρίες >> και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον διαδικτυακό τόπο https://www.youtube.com/watch?v=qghlNx1EU_w
  • Στις 24-26 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της πολυβραβευμένης Εκπαιδεύτριας STEM Ράνιας Λάμπου διοργανώθηκε    στην Αθήνα το τριήμερο ”2ο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο για την Έρευνα” με θέμα ”Παραγωγικότητα στην Έρευνα κατά την περίοδο της πανδημίας” σε συνεργασία με την εκδοτικό οίκο ”BeyondBooksPublication” που εδρεύει στις Φιλιππίνες. Επιπλέον, διοργανώθηκε στην Ινδία στις 25 Σεπτεμβρίου  πάλι με πρωτοβουλία της κας Ράνιας Λάμπου μια Διεθνής Συνδιάσκεψη με θέμα ”Προοπτικές Στρατηγικής Εφαρμογής των Στόχων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη Ευκαιρίες και Προκλήσεις” σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα ΄΄VasundharaBlessing’.

Απευθύνουμε Ευχαριστίες

Στον κο Θ. Κατσικάρο διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων του Πειραιά “ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ” για την πρόσκληση.

Στην κα Μάρθα Νατσουλίδου υπεύθυνη της εταιρείας MINDVIEWγια την πρόσκληση συμμετοχής στις “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Στον Δήμο Σαλαμίνας και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κο Γ. Παναγόπουλο και στον ΑντιδήμαρχοΚοιν. Υπηρεσιών Παιδείας και Πολιτισμού  κο Παντελή Διολέτη για την πρόσκληση συμμετοχής στα φετινά “ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ”.

Στην Αστροφυσικό  κα Παναγιώτα Πρέκα -Παπαδήμα που απεδέχθη την πρόσκλησή μας και μας χάρισε μια εξαιρετική ομιλία.

Στον κο Σπάρτακο Πατεράκη υπεύθυνο στο Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι “Φρυκτωρίες” για την μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης των  “ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΩΝ 2021”.

Στο “Πλανητάριο Θεσσαλονίκης” για την δωρεάν χορήγηση των αστρονομικών αφισσών στους μικρούς μας φίλους.

Στους συμπολίτες μας που δέκα χρόνια τώρα στηρίζουν τις Δραστηριότητές μας.

                                               Για το Δ. Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                            ΙΣ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

error: Content is protected !!