ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συναμαρτούσης της καταιγίδας «Μπάλλος» που αριστοτεχνικά «χορεύει» αυτές τιε ημέρες την Ελλάδα και διαλύει τα πάντα και εκθέτει όσους επί... ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συναμαρτούσης της καταιγίδας «Μπάλλος» που αριστοτεχνικά «χορεύει» αυτές τιε ημέρες την Ελλάδα και διαλύει τα πάντα και εκθέτει όσους επί δεκαετίες, αν όχι περισσότερο, δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν έργα υποδομής, ακόμη και μέσα στην πρωτεύουσα, ώστε μπροστά και στο Ίδρυμα Νιάρχου να μην «βυθίζονται» αυτοκίνητα και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, έρχονται και τα άσχημα νέα για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη, η οποία και βρίσκεται σε ευθεία πορεία να μας καταστρέψει.

Από δεκαετίες και πάλι πριν, οι επί του γήϊνου κλίματος επαΐοντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κακή απόληξη της ανθρώπινης απερισκεψίας, η οποία καταστρέφει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια, λήμματα, απόβλητα, χημικά και ό,τι άλλο βλαβερό, χωρίς ωστόσο ακόμη και οι ίδιοι να προτείνουν λύσεις και να προβαίνουν σε πρακτικές αποφυγής του κακού, το οποίο τόσο ζοφερά ευαγγελίζονται.

Να όμως που σήμερα ακούστηκε πως στην Αγγλία φοβούνται οι επιστήμονες ότι τα νερά εντός των προσεχών ετών θα την πνίξουν από αύξηση βροχοπτώσεων, για τις οποίες αιτία θα είναι η κλιματολογική αλλαγή, την οποία προκαλούν οι άνθρωποι, δημιουργώντας τα όσα πιο πάνω αναφέραμε, και μάλιστα χωρίς συνείδηση για το μέλλον τού άμοιρου αυτού πλανήτη.

Ευτυχώς, την λύση επιμελήθηκε και αποκάλυψε ο Λόρδος Adair Turner, πρώην πρόεδρος της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας, του οποίου οι δηλώσεις προκαλούν φρίκη! Σύμφωνα λοιπόν με την άποψή του «Η μείωση τού πληθυσμού δεν πρέπει να προκαλεί φόβο, επειδή θα βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τους κλιματικούς του στόχους», ενώ παλαιότερα η έγκυρη εφημερίδα «Guardian», είχε φιλοξενήσει άρθρο, το οποίο πρότεινε να μπαίνουμε σε lockdown ανά δύο χρόνια προκειμένου να μην κυκλοφορούμε και μολύνουμε την ατμόσφαιρα.

Ο ίδιος επικαλείται και την έκθεση «Μικρότερες οικογένειες και γηράσκοντες πληθυσμοί», η οποία υποστηρίζει ότι όσο λιγότεροι μείνουμε επί της Γης, τόσο το καλύτερο για να μην επιβαρύνουμε την περεταίρω διάβρωση του κλίματος.

Να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε λοιπόν…

error: Content is protected !!