Επιχείρηση… ελευθερίας για 400 κοάλα: Θα εμβολιαστούν ενάντια στα χλαμύδια Επιχείρηση… ελευθερίας για 400 κοάλα: Θα εμβολιαστούν ενάντια στα χλαμύδια
Περίπου 400 κοάλα θα εμβολιαστούν για τα χλαμύδια στην Αυστραλία στο πλαίσιο δοκιμής που ερευνητές εκφράζουν την ελπίδα ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη μακροπρόθεσμη επιβίωση των μαρσιποφόρων αυτών. Τα χλαμύδια, σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται... Επιχείρηση… ελευθερίας για 400 κοάλα: Θα εμβολιαστούν ενάντια στα χλαμύδια

Περίπου 400 κοάλα θα εμβολιαστούν για τα χλαμύδια στην Αυστραλία στο πλαίσιο δοκιμής που ερευνητές εκφράζουν την ελπίδα ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη μακροπρόθεσμη επιβίωση των μαρσιποφόρων αυτών.

Τα χλαμύδια, σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται και στον άνθρωπο, έχουν εξαπλωθεί πολύ στον πληθυσμό των κοάλα της Αυστραλίας. Φορείς είναι ως και τα μισά από τα ζώα σε κάποιες περιοχές.

«Είναι μια σκληρή ασθένεια, η οποία προκαλεί επιπεφυκίτιδες, μολύνσεις στην κύστη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αδυναμία τεκνοποίησης», εξήγησε χθες Παρασκευή η Άμπερ Γκίλετ, κτηνίατρος ειδικευμένη στα άγρια ζώα στο Australia Zoo Wildlife Hospital, που ανέλαβε τον συντονισμό της έρευνας.

cnn.grerror: Content is protected !!