Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο Κύβος, πλέον, ερρίφθη! Η Επιστήμη με τα αλματώδη βήματά της, ξεπερνά κάθε όριο ανθρώπινης νοημοσύνης και προχωρεί ακάθεκτη στην... Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο Κύβος, πλέον, ερρίφθη! Η Επιστήμη με τα αλματώδη βήματά της, ξεπερνά κάθε όριο ανθρώπινης νοημοσύνης και προχωρεί ακάθεκτη στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία με την σειρά της εσαεί θα αναπτύσσεται, σε βάρος φυσικά της φυσιολογικής, η οποία συνεχώς θα συρρικνώνεται, ωσότου και εκλείψει.

Κάτι λάθος φαίνεται πήγε με τους «πειραματισμούς» τού Θεού και εκεί όπου δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει και αξιοποιήσει την ευφυΐα, τα κατασκευάσματά του, ήτοι εμείς οι Άνθρωποι, κατορθώνουμε εντέλει να τον προσπεράσουμε, να τον ξεπεράσουμε και ως Θεοί βελτιωμένοι και επαυξημένοι κατά ποσότητα, να κατασκευάσουμε τα δικά μας δημιουργήματα, τους μεταλλικούς Αδάμ και Εύα, οι οποίοι θα ζουν στον δικό τους εικονικό Παράδεισο και θα αφήσουν πίσω τους γεννήματα, τα οποία θα ονομάζονται πλέον «Ρομπότ».

Τα πράγματα εξελίσσονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να που η τεχνική νοημοσύνη, κατόρθωσε να ολοκληρώσει ακόμη και την «Ημιτελή συμφωνία» τού Μπετόβεν, την γνωστή και ως «Δεκάτη». Ιδού δε, τι κατορθώθηκε, και φυσικά δικαίωσε τα μάλλα τους εμπνευστές της, καθώς μάζεψαν από εδώ και από εκεί παρτιτούρες και νότες τού μεγάλου δημιουργού, κομμάτια από άλλα έργα του, τα έριξαν, δίκην κατσαρόλας, σε έναν απλό φορητό υπολογιστή, όπως δήλωσαν, και μέσω «μηχανικής εκμάθησης», έφτασαν στο εξαίρετο για αυτούς αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν την ημιτελή συμφωνία, αφού συμπλήρωσαν και μερικές νότες από τον Γιόχαν Σαμπάστιαν Μπαχ, ο οποίος, λένε, είχε επηρεάσει τον δημιουργό, και πριν από λίγες ημέρες να παρουσιάσουν αυτήν την μουσική σούπα στην Βόννη εν χορδαίς και οργάνοις, εισπράττοντες φυσικά και τα εύσημα, αν όχι από τον Μπετόβεν που ήταν και κουφός, τουλάχιστον όμως από τους ακούοντες θαμώνες.

Τι σπουδαίο, αλήθεια, αυτή η τεχνική νοημοσύνη να είναι ικανή να σκέπτεται, να αισθάνεται, να συμπεριφέρεται, να αποφασίζει για άλλους, να δημιουργεί και να ολοκληρώνει στην θέση κάποιου άλλου και αντί του φυσικού Δημιουργού, ο οποίος δημιούργησε με τόσες ατέλειες τον κόσμο μας!

error: Content is protected !!