ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο συναγερμός είναι διαρκείας και έχει ξεκινήσει σε βάθος χρόνου, ακριβώς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς μέσα σε μία... ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο συναγερμός είναι διαρκείας και έχει ξεκινήσει σε βάθος χρόνου, ακριβώς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς μέσα σε μία ομιχλώδη, ως εκ των πραγμάτων τής μεταπολεμικής και μεταβατικής εποχής που κρατούν καλά μέχρι σήμερα, οι φοβισμένοι εναπομείναντες των καρατομημένων λαών, πίστεψαν πως όπως μετά τον Πρώτο, και άλλους παράπλευρους, θα ακολουθούσε και ένας Τρίτος.

Έκτοτε, οι θεωρίες πολλές και ποικίλες με κύριο στόχο την Ανατολή, από όπου πίστευαν και πιστεύουν πως θα ξεκινήσει ο νέος παγκόσμιος πόλεμος, ο οποίος αυτήν την φορά θα είναι ιδιαίτερα επώδυνος και τραγικός. Ωστόσο, για να φτάσουμε στον πόλεμο αυτόν, μίας παγκόσμια καθολικής σύρραξης, όλα αυτά τα χρόνια και από αιώνα σε αιώνα, μύριοι έχουν προηγηθεί και στις ημέρες μας, μάλιστα, «ανάβουν» παντού, με ανυπολόγιστες και επονείδιστες καταστροφές. Δεκάδες χώρες τού πλανήτη πολεμούν και αφανίζονται για διάφορους λόγους, στους οποίους δεν είναι ο κατάλληλος χώρος να επεκταθούμε, γνωστούς άλλωστε τοις πάσι, και λίγες είναι αυτές οι χώρες, οι οποίες βρίσκονται εκτός βολών και απολαμβάνουν ακόμη μίας σχετικής ευημερίας ως προς το ότι δεν εμπλέκονται, δεν τις εμπλέκουν, και παραμένουν αλώβητες από αυτής της απόψεως.

Τώρα, και εν όψει ενός μεγάλου παγκοσμίου πολέμου, και γύρω από τα εκάστοτε σενάρια, τα οποία κυκλοφορούν, η έγκυρη εφημερίδα «Independent», ασχολήθηκε με το να καταγράψει κάποιες χώρες, οι οποίες κατά τα φαινόμενα θα βρίσκονται στο απυρόβλητο κατά το ξέσπασμα ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Οι χώρες αυτές είναι: Καναδάς, Ισλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Δανία, νήσοι Φίτζι, Σλοβενία, Ελβετία και Ιρλανδία, για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους και παραθέτει η εφημερίδα. Αλήθεια, θα πίστευε κάποιος πως τα Βαλκάνια, ένας τόπος ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας, θα μπορούσαν ποτέ να θεωρούνταν έστω και στο ελάχιστο, ασφαλείς χώρες ενώπιον μίας παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης;

error: Content is protected !!