Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media
Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media – Έρευνα καταγράφει το «σύνδρομο του TikTok» Σε όρια μιμητισμού ακόμη και νευρολογικών παθήσεων έχει φτάσει... Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media

Κίνδυνοι και όρια στην εποχή των social media – Έρευνα καταγράφει το «σύνδρομο του TikTok»

Σε όρια μιμητισμού ακόμη και νευρολογικών παθήσεων έχει φτάσει η ενασχόληση των παιδιών και των εφήβων με τα social media.
Αφορμή στάθηκε πρόσφατη έρευνα που κατέδειξε ότι σε πολλές δυτικές χώρες κορίτσια από 12 έως 18 ή και 20 ετών, που παρακολουθούν video στο TikTok με αγόρια που πάσχουν από σύνδρομο που προκαλεί κινητικά τικ, κινήσεις του σώματος, γκριμάτσες και φωνητικές διαταραχές χωρίς τη θέλησή τους, σε σημείο να αποκτούν τα ίδια συμπτώματα από μιμητισμό.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Τι μας ξημερώνει;” και τη Νεφέλη Λυγερού μίλησε η ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια κ. Λίζα Βάρβογλη για τους κινδύνους κατάχρησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην προεφηβική και εφηβική ηλικία και τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση μορφών εξάρτησης από τα social.
Eπικοινωνία, όρια, δραστηριότητα και διαλειμματική χρήση οι σημαντικότερες από αυτές.

ertnews.gr

error: Content is protected !!