ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πολύ παράξενο πράγμα η «Πολιτική». Σύμφωνα με το Σύνταγμα κάθε χώρας, κάποιοι σημαίνοντες ή μη πολίτες, -φτάνει να το θέλουν... ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πολύ παράξενο πράγμα η «Πολιτική». Σύμφωνα με το Σύνταγμα κάθε χώρας, κάποιοι σημαίνοντες ή μη πολίτες, -φτάνει να το θέλουν οι ίδιοι-, και χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, θέτουν τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους, οι οποίες στη χώρα μας αξιολογούνται με οκτώ χιλιάδες ευρώ τον μήνα συν κάποια ακόμη επιδόματα, για την φροντίδα τους προς το κοινό καλό.

Εκπρόσωποι του λαού, ο οποίος τους επιλέγει, τους εμπιστεύεται και τους εκλέγει, υπεύθυνοι καθ’ όλα απέναντί του, ολοκληρώνουν την θητεία τους και αναλόγως επανεκλέγονται ή όχι, προλαβαίνοντες, ωστόσο, να έχουν επιδείξει το πόσο όντως ενδιαφέρθηκαν για τον λαό, προκειμένου να επανεκλεγούν και αυτό φαίνεται δια μέσου της γνωστής κάλπης.

Κάποιοι επιτυγχάνουν πλήρως ή σχετικώς και άλλοι όχι, οπότε αυτοί οι δεύτεροι περιορίζονται σε άλλα προσωπικά τους καθήκοντα και παύουν να ενδιαφέρονται το κοινό καλό, όπως ευαγγελίζονταν. Σε κάθε προεκλογική περίοδο, υπάρχουν οι παλιοί και οι νέοι εθελοντές του κοινού καλού και πάντα αυτούς καλούμαστε να επιλέξουμε δια της ψήφου μας, την οποία βέβαια κα θα πρέπει να προσέχουμε πού και σε ποιόν την εμπιστευόμαστε.

Ενίοτε δε, και αυτοί οι οποίοι απέτυχαν των προσδοκιών μας, επιμένουν να μας εκλιπαρούν να τους επιλέξουμε και κάποιοι από αυτούς, αφού διανύσουν αρκετές περιόδους αποχής και σιωπής, επανέρχονται, καίτοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις εξετάσεις τους κατά το παρελθόν υπήρξαν παταγωδώς αποτυχόντες.

Έτσι δημιουργούνται οι πολιτικές νεκραναστάσεις, οι προσδοκούσες ένα «θαύμα», αλλά αυτό εκτός εκκλησίας και θελήματος λαού, δεν γίνεται.

error: Content is protected !!