ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ό υγιής πολιτικά λαός της Ελλάδος, αυτός ο οποίος ξέρει να εκτιμά τους πολιτικούς αυτού τόπου για το ήθος και... ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ό υγιής πολιτικά λαός της Ελλάδος, αυτός ο οποίος ξέρει να εκτιμά τους πολιτικούς αυτού τόπου για το ήθος και το αδέκαστο του χαρακτήρα τους, θρηνεί στην κυριολεξία, από εχθές το πρωΐ, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αντάξιας κόρης άξιου πατέρα, ο οποίος και αυτός είχε χαρακτηριστεί για την πολιτική του ακεραιότητα και παρέμεινε έως σήμερα σαν υπόδειγμα πολιτικού στις μνήμες των ελλήνων πολιτών.

Υποδειγματική υπήρξε, και αυτής, η πολιτική της πορεία, έμπλεη ήθους, σύνεσης και περίσκεψης, υποδειγματική για τις απόψεις, ιδέες και πρακτικές της, αλλά και για την καρτερία και επιμονή της να αναστήσει εκ των σταχτών του ένα πολιτικό κόμμα, το οποίο αλλιώς είχε ξεκινήσει με υποσχέσεις, και αλλιώς είχε καταλήξει στην πορεία του χρόνου, και να αποκαταστήσει τις οφειλές του προς τους πολίτες αυτού του τόπου.

Ηρωϊκές ήσαν, ως εκ τούτου, οι προσπάθειές της να επιτύχει την πλήρη ανατολή του πράσινου ηλίου, όπως ηρωϊκή ήταν και η αντιμετώπιση της κακής κατάστασης της υγείας της.

Η Φώφη Γεννηματά, θα αποτελεί ορόσημο για τον λαό των Ελλήνων, -άσχετα με τις κομματικές πεποιθήσεις της-, για το πολιτικό της ήθος, ως και τις ευαισθησίες της σαν άνθρωπος για τα ιδεώδη και τους οραματισμούς της, αντάξια του ήθους και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνικού Έθνους.

error: Content is protected !!