Το μήνυμα με στίχους του Κωστή Παλαμά Το μήνυμα με στίχους του Κωστή Παλαμά
Η μεγαλοσύνη των λαών δε μετριέται με το στρέμμα – Με στίχους του Κωστή Παλαμά ήταν το μήνυμα του επισμηναγού Γιακουμή Το μήνυμα του... Το μήνυμα με στίχους του Κωστή Παλαμά

Η μεγαλοσύνη των λαών δε μετριέται με το στρέμμα – Με στίχους του Κωστή Παλαμά ήταν το μήνυμα του επισμηναγού Γιακουμή

Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς κατά την στρατιωτική παρέλαση είναι πλέον παράδοση. Όμως αυτή τη φορά το μήνυμα του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή πραγματικά συγκλόνισε.

«Πέρασαν, είπε, 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό», είπε από το πιλοτήριο του F-16 Falcon ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, της ομάδας Ζεύς με περισσότερες από 1.400 ώρες πτήσεις.

Και συνέχισε το μήνυμά του με τους στίχους του Κωστή Παλαμά: «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». Χρόνια πολλά Ελλάδα, Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, Χρόνια πολλά Μακεδονία» κατέληξε ο επισμηναγός της ομάδας Ζευς.

Όλο το μήνυμα του Έλληνα πιλότου:

«Καλημέρα Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια μας πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα… Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».
Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη!»

Στον επισμηναγό της Ομάδας Ζευς απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων: «Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν σε θάλασσα, αέρα και ξηρά. Χρόνια Πολλά!»

armyvoice

error: Content is protected !!