Η «απαγορευμένη» καλύτερη πόλη του κόσμου Η «απαγορευμένη» καλύτερη πόλη του κόσμου
Το Lonely Planet δίνει τον τίτλο της «καλύτερης πόλη για να επισκεφθείς» σε μία πόλη την οποία κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί Ο άνθρωπος... Η «απαγορευμένη» καλύτερη πόλη του κόσμου

Το Lonely Planet δίνει τον τίτλο της «καλύτερης πόλη για να επισκεφθείς» σε μία πόλη την οποία κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί

Ο άνθρωπος πάντα θέλει αυτό που δεν μπορεί να έχει. Όμως όταν το Lonely Planet δίνει τον τίτλο της «καλύτερης πόλη για να επισκεφθείς» σε μία πόλη την οποία κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί, πρόκειται για μία στιγμή που αποτυπώνει τέλεια την παράλογη εποχή που ζούμε μέσα στην πανδημία.

Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται σε lockdown επιπέδου 3, κάτι που σημαίνει ότι όποιος επιχειρήσει να το επισκεφθεί, κινδυνεύει με υψηλό πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση. Και όμως, σύμφωνα με το Lonely Planet, είναι η καλύτερη πόλη για να επισκεφθεί κανείς.

«(Το Όκλαντ) είναι κάτι σαν ένας μοναχικός πλανήτης (lonely planet) μέσα στο lockdown του επιπέδου 3. Πιθανότατα σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κόσμος είναι σε πραγματικά άσχημη κατάσταση», έγραψε στα social media ένας κάτοικος της πόλης, που δεν μπορούσε παρά να σχολιάσει την ειρωνεία του θέματος.

Υπάρχει βέβαια μία εξήγηση: Το Lonely Planet επέλεξε τις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθεί κάποιος μέσα στο 2022, επομένως είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο, το Όκλαντ (όπως και οι περισσότεροι προορισμοί του κόσμου) θα είναι ανοικτό για τους επισκέπτες.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, τα εστιατόρια, τα μαγαζιά και τα καφέ στο Όκλαντ είναι κλειστά και οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται σε εσωτερικούς χώρους. Η είσοδος στην πόλη απαγορεύεται ακόμα και για επισκέπτες από άλλα μέρη της Ν. Ζηλανδίας.

Όσο για τους τουρίστες που θα ήθελαν να επισκεφθούν τη χώρα, αυτοί μάλλον θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες ακόμα. Αυτή τη στιγμή, η Νέα Ζηλανδία είναι ανοικτή μόνο σε πολίτες, μόνιμους κατοίκους και κατόχους ειδικής βίζας για εργαζόμενους που κρίνονται αναγκαίοι. Ακόμα και αυτοί, όμως, πρέπει να μπουν σε απομόνωση στις ειδικές εγκαταστάσεις καραντίνας, όπου η λίστα αναμονής ξεπερνά τα 30.000 άτομα.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί Νεοζηλανδοί είναι εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό και δεν μπορούν να γυρίσουν στη χώρα τους, επομένως, ακόμα και όταν οι συνθήκες εισόδου στη χώρα βελτιωθούν, οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν προτεραιότητα έναντι των τουριστών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που το Όκλαντ κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις του κόσμου. Τον Ιούνιο, το Ουέλινγκτον και το Όκλαντ βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας του Economist Intelligence Unit με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς, κυρίως γιατί πρόκειται για covid-free πόλεις.

Σύμφωνα με το Lonely Planet, οι 10 καλύτερες πόλεις για να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2022 είναι οι εξής:

1.       Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία.

2.       Ταϊπέι, Ταϊβάν.

3.       Φράιμπεργκ, Γερμανία.

4.       Ατλάντα, ΗΠΑ.

5.       Λάγος, Νιγηρία.

6.       Λευκωσία, Κύπρος.

7.       Δουβλίνο, Ιρλανδία.

8.       Μεριδά, Μεξικό.

9.       Φλωρεντία, Ιταλία.

10.   Γκιεονγκτζού, Ν. Κορέα.

Οι 10 καλύτερες χώρες για να επισκεφθεί κάποιος το 2022:

1.       Νήσοι Κουκ.

2.       Νορβηγία.

3.       Μαυρίκιος.

4.       Μπελίζ.

5.       Σλοβενία.

6.       Ανγκουίλα.

7.       Όμαν.

8.       Νεπάλ. 

9.       Μαλάουι.

10.   Αίγυπτος.

moneyreview.gr

error: Content is protected !!