ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εθνική γιορτή εχθές, γιορτή κατά το τέλος της οποίας, έφτασε και η κυρία Μέρκελ στην χώρα μας, ίσως για να... ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εθνική γιορτή εχθές, γιορτή κατά το τέλος της οποίας, έφτασε και η κυρία Μέρκελ στην χώρα μας, ίσως για να κλείσει την αυλαία τής ημέρας, μαζί με την αυλαία τής πολιτικής της θητείας σαν καγκελαρίου τής Γερμανίας και ρυθμιστού της τύχης μίας ολόκληρης Ευρώπης επί σειράν ετών.

Αποχωριζόμενη τον θώκο της, ίσως να σκέφτηκε πως θα ήταν μία ευγενική κίνηση εκ μέρους της να μας επισκεφτεί προκειμένου να αποχαιρετίσει την δική μας Κυβέρνηση, όμως θα ήταν σκόπιμο πιστεύουμε, έστω και αν κατά την συγκεκριμένη ημέρα η παρουσία της στην Ελλάδα, δεν θα ήταν και από τις πλέον επιθυμητές.

Μαζί με τον εγκάρδιο χαιρετισμό της, δεν γνωρίζουμε φυσικά τι άλλο θα συζητήσει με κάποιους εκπροσώπους της Κυβέρνησής μας, κάποιος όμως θα έπρεπε να της υπενθυμίσει πως κατά την διάρκεια της παντοδυναμίας της και κατόπιν της παραδοχής της ως προς το ότι με τα επονείδιστα «Μνημόνια» αδίκησε την Ελλάδα, και ένεκα της συγκεκριμένης ημερομηνίας την οποία επέλεξε η ίδια για να ανασάνει ελληνικό αέρα, πως από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου περιμένουμε από το κράτος της τις πολεμικές αποζημιώσες, όπως περιμέναμε και αυτή σαν Κυρία, να το είχε φροντίσει.

error: Content is protected !!