ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ «ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΣΤΑΘΗ» ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ «ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΣΤΑΘΗ»
ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΓΑΠΗΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                                                 της Λίλυς Νούραη Αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος ηθοποιός της εποχής μας και οι εμφανίσεις του τόσο στο Θέατρο, όσο... ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ «ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΣΤΑΘΗ»

ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΓΑΠΗΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

                                                της Λίλυς Νούραη

Αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος ηθοποιός της εποχής μας και οι εμφανίσεις του τόσο στο Θέατρο, όσο και την Τηλεόραση, προκαλούσαν πάντα τον ξεσηκωμό των θαυμαστών του κατά μήκος και πλάτος της Ελλάδας. Αλλά και στον κόσμο όλο, όπου υπήρχε ελληνικό ανθρώπινο στοιχείο, ο Γιώργος Βασιλείου λατρεύτηκε από τους ομογενείς, τους οποίους ο ίδιος επισκέφτηκε με θιάσους και τον αποθέωσαν πάντα.

Αλλά και με την πολιτική ασχολήθηκε και μάλιστα επιτυχώς ο Γιώργος Βασιλείου, τόσο σαν δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Σαλαμίνας, όσο και σαν βουλευτής για μία τετραετία. Κατά την περίοδο μάλιστα που βρισκόταν στην Βουλή των Ελλήνων, βοήθησε καταλυτικά προκειμένου η Σαλαμίνα να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκτέλεση αποχετευτικών έργων, πράγμα το οποίο και επέτυχε.

Ο Γιώργος Βασιλείου αγάπησε ιδιαίτερα την Σαλαμίνα και εγκαταστάθηκε για πολλά χρόνια και έως τον θάνατό του στην περιοχή, και με κάθε τρόπο φρόντισε από θέσεως τόσο τον Δήμο, όσο και τους τοπικούς πολιτιστικούς, αθλητικούς, εξωραϊστικούς και κοινωνικούς συλλόγους.

Αλλά και στον θεατρικό χώρο του νησιού άφησε και εκεί το στίγμα του, συνεργαζόμενος με τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», προσφέροντας τα φώτα του στο Θεατρικό Εργαστήρι Σαλαμίνας, αλλά και σαν σκηνοθέτης, συνεργαζόμενος με «Το Θέατρο της Κούλουρης», μία δε μεγάλη επιτυχία του ήταν στο δραματικό θεατρικό έργο τού Λουΐτζι Πιραντέλλο «Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα» με πρωταγωνιστές τον Ντίνο Κουμπάτη και τον Παντελή Γαρείο.

Ο Γιώργος Βασιλείου, ξεκίνησε από την γενέτειρά-του Λαμία, αποφοίτησε της Δραματικής Σχολής, πρωταγωνίστησε σε ταινίες, σήριαλς, και στο Θέατρο που υπεραγαπούσε και έγινε ο αγαπημένος ηθοποιός των Ελλήνων. Ιδιαίτερα δοτικός στους συνανθρώπους του, άφησε πίσω του συγκινησιακές αναμνήσεις σε ανθρώπους, τους οποίους είχε συντρέξει.

Με την επέτειο του θανάτου του, θα κυκλοφορήσει αρχές του επόμενου έτους ένα βιβλίο αφιερωμένο σε αυτόν και το έργο του, γραμμένο από τον Ντίνο Κουμπάτη, με τον οποίον είχαν μακρόχρονη φιλία και συνεργασία.

error: Content is protected !!