Η Google σχεδιάζει την αυτόματη επαλήθευση ταυτότητας για όλους τους χρήστες Η Google σχεδιάζει την αυτόματη επαλήθευση ταυτότητας για όλους τους χρήστες
Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι θα κάνει αυτόματα εγγραφή σε 150 εκατομμύρια χρήστες της με επαλήθευση σε δύο βήματα μέχρι το τέλος του 2021. “Εδώ... Η Google σχεδιάζει την αυτόματη επαλήθευση ταυτότητας για όλους τους χρήστες

Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι θα κάνει αυτόματα εγγραφή σε 150 εκατομμύρια χρήστες της με επαλήθευση σε δύο βήματα μέχρι το τέλος του 2021. “Εδώ και χρόνια, η Google βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στην επαλήθευση σε δύο βήματα (2SV), έναν από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για την αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε λογαριασμούς και δίκτυα. Το 2SV είναι ισχυρότερο όταν συνδυάζει τόσο «κάτι που γνωρίζετε» (όπως έναν κωδικό πρόσβασης) όσο και «κάτι που έχετε» (όπως το τηλέφωνό σας ή ένα κλειδί ασφαλείας)” δηλώνουν οι AbdelKarim Mardini, διευθυντής προϊόντων της Google Chrome και ο  Guemmy Kim, διευθυντής ασφάλειας λογαριασμών Google για τον καλύτερο τρόπο για να διατηρηθούν οι χρήστες ασφαλείς.

Εκτός από την απαίτηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, η Google δήλωσε ότι ελέγχει την ασφάλεια 1 δισεκατομμυρίου κωδικών πρόσβασης και προσπαθεί να επιτύχει την πλήρη προστασία του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google (Google’s Password Manager), ο οποίος είναι ενσωματωμένος απευθείας στο Chrome, το Android και την Εφαρμογή Google. Η Google σχεδιάζει επίσης να προσθέσει μια λειτουργία που δίνει στους χρήστες πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς που είναι αποθηκευμένοι στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης (Password Manager) απευθείας από το μενού της εφαρμογής Google. Τέλος, πρόσφατα λάνσαρε τα νέα One Tap, και μια νέα οικογένεια API ταυτότητας που ονομάζεται Google Identity Services (Υπηρεσίες ταυτότητας Google).

Η τελευταία, χρησιμοποιεί ασφαλή διακριτικά και όχι κωδικούς πρόσβασης, για να συνδέσει χρήστες σε ιστότοπους και εφαρμογές συνεργατών, όπως το Reddit και το Pinterest, συνδυάζοντας έτσι την προηγμένη ασφάλεια της Google με την εύκολη είσοδο για μια βολική εμπειρία που διατηρεί επίσης τους χρήστες ασφαλείς. Το One Tap επιτρέπει στους χρήστες να  συνδέονται σε ιστότοπους και εφαρμογές χωρίς κωδικό πρόσβασης, με ένα μόνο πάτημα. Αυτές οι νέες υπηρεσίες αποτελούν το μέλλον του ελέγχου ταυτότητας και προστατεύουν από ευπάθειες όπως η αντιγραφή κλικ, η παρακολούθηση pixel και άλλες απειλές. Αυτό που θέλει να πετύχει η Google  είναι όλοι οι χρήστες της να έχουν μια εύκολη, απρόσκοπτη εμπειρία εισόδου που διέπεται από τη μέγιστη ασφάλεια, σε όλες τις συσκευές και τους λογαριασμούς τους.

csii.gr

error: Content is protected !!