ΧΑΠΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΧΑΠΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έκαναν ό,τι ήταν επιστημονικώς εφικτό οι διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες για να προλάβουν και να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, και... ΧΑΠΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έκαναν ό,τι ήταν επιστημονικώς εφικτό οι διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες για να προλάβουν και να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, ωστόσο ο καταραμένος ιός δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους, τα εμβόλια έχουν ημερομηνία λήξης και παράλληλα εμβολιασμένοι και μη αρρωσταίνουν, όπως αίφνης ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ή ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και τόσοι άλλοι.

Εχθές, αναφέρθηκε πως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ξεπέρασαν τα όρια φιλοξενίας στις ΜΕΘ με διασωληνομένους και εκτός, και τα κρούσματα στην χώρα μας πολλαπλασιάζονται καθημερινώς τραγικά. Παρήγορο ωστόσο, όσο και ελπιδοφόρο είναι το χθεσινό μήνυμα της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κυρίας Μίνας Γκάγκα, η οποία μίλησε για τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία ναι μεν συμβάλλουν σε θεραπείες πλην όμως η παραγωγή τους είναι ακόμη σχετικά μικρή, και ανακοίνωσε πως ένα θαυματουργό χάπι της φαρμακευτικής εταιρίας «Μερκ» έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Μεγάλη Βρετανία και μέχρι τέλος του χρόνου πιστεύει να έχει έλθει και στην Ελλάδα.

Το χάπι αυτό, δεν θα αποτελεί πανάκια, καθώς θα πρέπει να λαμβάνεται τις πρώτες ημέρες νόσησης, αλλά και μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο πενήντα τοις εκατό, την στιγμή μάλιστα που η Phizer επαίρεται ότι το δικό της, που ετοιμάζεται, έχει αποτελεσματικότητα κατά ογδόντα πέντε τοις εκατό και όπως δήλωσε ο κύριος Μπουρλάς, θα είναι αυτό που θα αλλάξει ριζικά την κατάσταση. Προχωράμε με δυνατές ελπίδες και άσε τους αντιφρονούντες να λένε.

error: Content is protected !!