ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΜΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΜΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κυριακή σήμερα και παλαιότερα τουλάχιστον, οι ελληνικές οικογένειες είχαν παράδοση να τρώνε κρέας, ώστε να ξεχωρίζουν την επίσημη αυτή ημέρα... ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΜΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κυριακή σήμερα και παλαιότερα τουλάχιστον, οι ελληνικές οικογένειες είχαν παράδοση να τρώνε κρέας, ώστε να ξεχωρίζουν την επίσημη αυτή ημέρα της εβδομάδας από τις άλλες έξη και αν στην γειτονιά βρισκόταν και κάποιος φτωχός, είτε να τον φιλοξενούν στο τραπέζι τους, είτε να του στέλνουν μια καλομαγειρεμένη μερίδα «να λιγδώσει το αντεράκι του», όπως έλεγαν τότε.

Με την πάροδο του χρόνου, τα πράγματα άλλαξαν καθώς και τα ήθη, και οι φτωχοί δεν ελεούνται πλέον από τους πλούσιους, ή έστω τους λιγότερο φτωχούς. Έτσι, παρακολούθησα εχθές, μέσω Internert, ένα βίντεο, παραγωγής «Ionian TV», όπου μία μαυροφορεμένη γυναίκα ανοίγει μαύρους σάκους μέσα από κάδους απορριμμάτων, προκειμένου μέσα σε αυτούς να «αλιεύσει» κάτι για να φάει η δύστυχη, και όπου τελικά βρίσκει ένα κομμάτι ωμό κρέας και το γεύεται με ανακούφιση.

Κάποιοι, πετούν ωμά τα κρέατα, ίσως και μολυσμένα, και κάποιοι άλλοι, στο μεσουράνημα του 21ου αιώνα, το γεύονται μέσα από τα σκουπίδια. Σε ποιόν να αποδώσεις ευθύνες και να ζητήσεις τον λόγο; Στον πλούσιο, ο οποίος δεν γνωρίζει από φτώχεια, ή στον πένητα συνταξιούχο, που επιτέλους θα λάβει ένα δύο τοις εκατό επί της πενιχρής συντάξεώς του, αλλά τι να πρωτοπληρώσει και ποιούς να ελεήσει;;

Η Εκκλησία, το Κράτος, τα φιλανθρωπικά Ιδρύματα, γι’ αυτόν τον λόγο είναι. Αν φροντίζουμε να τα ενημερώνουμε εγκαίρως, πιστεύω πως θα κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να περιθάλψουν παρόμοιες περιπτώσεις, όπως κάνουν πάντα.

error: Content is protected !!