ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αυτή η πανδημία, θα μας τσακίσει τα κόκκαλα! Σε όλο τον κόσμο επανέρχεται σφοδρή, για τρίτο χειμώνα, και στην Ελλάδα... ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αυτή η πανδημία, θα μας τσακίσει τα κόκκαλα! Σε όλο τον κόσμο επανέρχεται σφοδρή, για τρίτο χειμώνα, και στην Ελλάδα λίγο σφοδρότερη, καθώς όπως λένε ειδικοί και Μέσα μαζικής Ενημέρωσης, τα Νοσοκομεία δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν γιατί οι νοσούντες είναι πολλοί, οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, δεκαπέντε χιλιάδες γιατροί έχουν αποδράσει στο εξωτερικό κατά την εποχή των Μνημονίων και δεν αντικαταστάθηκαν, κάποιες χιλιάδες υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας αρνούμενοι να εμβολιασθούν, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν και αυτοί, και τέλος η επιχειρούμενη πρόσληψη ιδιωτικών γιατρών φαίνεται να μην πηγαίνει και τόσο καλά, αφού εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου, ακούγεται ότι θα προβεί ακόμη και σε επίταξή τους, αν δεν προσέλθουν οικειοθελώς.

Από την άλλη πλευρά, τα κρούσματα ανεβαίνουν ανά χιλιάδα και κάτι, καθημερινά, και αν συνεχίσουν έτσι, θα ξεπεράσουν και διψήφιους και τριψήφιους αριθμούς, ενώ τα παιδιά αποτελούν το ένα τέταρτο των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε και πάλι αρμοδίως, οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν αλλήλοις τον ιό και παρά τα ολονέν και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που τίθενται και επικρατούν. Έρχονται κατόπιν οι πολιτικές διαμάχες, με την Αντιπολίτευση να βρίσκει μύρια όσα κακά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, για να εισπράξει την απάντηση ότι όλα πάνε καλά και πως ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια της.

Σήμερα, εντωμεταξύ και κατά τις εξαγγελίες, καταφθάνουν στην χώρα μας δύο χιλιάδες σκευάσματα μονοκλονικών αντισωμάτων, τα οποία με φειδώ, λόγο μικρής ποσότητας, θα χορηγούνται σε πολύ βαριές περιπτώσεις, ενώ ο Πρωθυπουργός και άλλοι αρμόδιοι υπόσχονται να μην επιβληθεί άλλο «λοκντάουν», παρά τις ορισμένες αντίθετες φωνές μελών τής υγειονομικής επιτροπής που το θεωρούν απαραίτητο αν τα πράγματα πάνε ακόμη χειρότερα.

Όσο δε, για ένα φάρμακο κατά του ιού, -και εν όψει πολλών υποσχομένων μεταλλάξεων-, δεν λέει να εγκριθεί καίτοι κανά-δυό διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες εξαγγέλλουν ευόδωση των πειραμάτων τους.

error: Content is protected !!