Παραιτήθηκε δημοσιογράφος στη Γαλλία επειδή η σύντροφός του δουλεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού Παραιτήθηκε δημοσιογράφος στη Γαλλία επειδή η σύντροφός του δουλεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού
Δημοσιογράφος της κρατικής γαλλικής TV ανακοίνωσε πως σεβόμενος την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της ενημέρωσης, δε θα παρουσιάζει την πολιτική εκπομπή για τις προεδρικές... Παραιτήθηκε δημοσιογράφος στη Γαλλία επειδή η σύντροφός του δουλεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού

Δημοσιογράφος της κρατικής γαλλικής TV ανακοίνωσε πως σεβόμενος την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της ενημέρωσης, δε θα παρουσιάζει την πολιτική εκπομπή για τις προεδρικές εκλογές, επειδή διατηρεί σχέση με τη δ/ντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού.

Σε μία πρωτάκουστη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα προχώρησε ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης στη Γαλλία, Thomas Sotto, ο οποίος παρουσιάζει την πολιτική εκπομπή για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα. Ο ίδιος, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, αποφάσισε να παραιτηθεί καθώς διατηρεί σχέση με τη διευθύντρια επικοινωνίας του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ.

Ο δημοσιογράφος και συμπαρουσιαστής της πολιτικής εκπομπής «Élysée 2022», σεβόμενος την ανεξαρτησία και την αμεροληψία στην ενημέρωση, έκρινε ότι είναι ασυμβίβαστο να συνεχίσει να παρουσιάζει πολιτική εκπομπή, ενώ η σύντροφός του έχει άμεση εμπλοκή με την πολιτική σκηνή της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι μια δύσκολη απόφαση και, κατά κάποιον τρόπο, αρκετά άδικη». Ωστόσο ο ίδιος σημειώνει ότι «θα είχα θεωρηθεί ένοχος ακόμη και αν ήμουν επαγγελματικά άψογος».

Όπως γράφει η Μ. Δεναξά, «είναι ο πρώτος άνδρας δημοσιογράφος που αποσύρεται από την παρουσίαση των πολιτικών γεγονότων, εξαιτίας σχέσης του με άτομο που ασχολείται με την πολιτική».

thepressproject.gr

error: Content is protected !!