ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ένας θεσμός, επί σειράν ετών, αυτός του «δώρου» των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των θερινών αδειών, έχει πάψει να υφίσταται... ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ένας θεσμός, επί σειράν ετών, αυτός του «δώρου» των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των θερινών αδειών, έχει πάψει να υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια, γεγονός οφειλόμενο, όπως ελέχθη, στην αδυναμία του κρατικού προϋπολογισμού.

Ωστόσο, το Κράτος, προσφέροντας τις καλές υπηρεσίες του στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, απαιτεί από τους επιχειρηματίες να πληρώνουν ανελλιπώς τα «δώρα» αυτά στους υπαλλήλους τους.



Δύο αντίθετα μέτρα στην ανταμοιβή του έλληνα εργαζόμενου για τις καλές του υπηρεσίες προς το κράτος και το κοινωνικό σύνολο με την επί σειράν ετών προσφοράς του για να λειτουργεί σωστά ο μηχανισμός των οικονομικών συμφερόντων της χώρας.

Κι αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, κάποιοι θα ευγνωμονούν το κράτος, το οποίο φροντίζει για το καλό τους, και κάποιοι άλλοι, δυστυχώς, θα ζούνε με τις αναμνήσεις ενός καλύτερου παρελθόντος.

error: Content is protected !!