Διαδικτυακό σεμινάριο ιστορικού ντοκιμαντέρ για ενηλίκους από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς Διαδικτυακό σεμινάριο ιστορικού ντοκιμαντέρ για ενηλίκους από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, διαδικτυακό σεμινάριο ιστορικού ντοκιμαντέρ, για ενηλίκους, με τον σκηνοθέτη και δημιουργό ντοκιμαντέρ... Διαδικτυακό σεμινάριο ιστορικού ντοκιμαντέρ για ενηλίκους από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, διαδικτυακό σεμινάριο ιστορικού ντοκιμαντέρ, για ενηλίκους, με τον σκηνοθέτη και δημιουργό ντοκιμαντέρ ‘Αγγελο Κοβότσο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να προσεγγίσουν τη μεθοδολογία και την τεχνική δημιουργίας του ιστορικού ντοκιμαντέρ και περιλαμβάνει τρεις αυτόνομες διαλέξεις.

Αναλυτικά:

– Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με τίτλο «Η ιστορία της οπτικής αφήγησης». Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια αναδρομή στις ταινίες-ντοκιμαντέρ σταθμούς με επίκεντρο τους δημιουργούς τους, ώστε στη συνέχεια να κατανοήσουν τη χρήση του ντοκιμαντέρ ως ιστορικής πηγής.



– Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με τίτλο «Ερευνώντας, σχεδιάζοντας». Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία της έρευνας, της επιλογής, της μεθοδολογίας, της αναζήτησης και της χρήσης του αρχειακού υλικού προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο σχέδιο σεναρίου, ενώ θα δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα «επιλογή θέματος» και θα αναλυθεί η έννοια της «αντικειμενικής προσέγγισης».

– Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου (ώρες 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη με τίτλο «Ο αυτόπτης μάρτυρας». Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο καταγραφής και δόμησης της συνέντευξης του κεντρικού φορέα αφήγησης της ταινίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις συγγένειες του ιστορικού ντοκιμαντέρ με την οπτική ανθρωπολογία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για τη συμμετοχή μπορεί κανείς να στείλει e-mail στη διεύθυνση TirlaV@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και τον τίτλο της διάλεξης. Οι 40 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!