Ο ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Ο ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τον τελευταίο καιρό, ο ΕΦΕΤ, αρμόδιος για τον έλεγχο φαρμάκων και τροφίμων, καθώς και παρόμοιοι Οργανισμοί σε όλον τον κόσμο,... Ο ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τον τελευταίο καιρό, ο ΕΦΕΤ, αρμόδιος για τον έλεγχο φαρμάκων και τροφίμων, καθώς και παρόμοιοι Οργανισμοί σε όλον τον κόσμο, προσπαθώντας να προφυλάξει το καταναλωτικό κοινό της χώρας μας, όπως και κάθε ασθενούντα, ο οποίος έχει ανάγκη φαρμάκων, και εμπιστεύεται και στις δύο περιπτώσεις τις διάφορες νόμιμα λειτουργούσες Εταιρείες, καθημερινά μας βομβαρδίζει» με προειδοποιητικές Ανακοινώσεις.

Ως εκ τούτου, καθημερινά και εμείς πληροφορούμαστε για παράξενα παρασκευάσματα, που ναι μεν φέρουν μία σχετικά γνωστή φίρμα στο περιτύλιγμά τους, πλην όμως δεν τηρούν τις προδιαγραφές παρασκευής τους και ολονέν παρουσιάζουν από ελαφρές έως βαριές αποκλίσεις, συχνά δε και με πρόσμιξη δηλητηριωδών ουσιών, όπως σαλμονέλα και άλλες επιβλαβείς για την υγεία μας.

Στα φάρμακα επίσης, παρατηρούμε, σύμφωνα πάντα με τις Ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ, βλαβερές για την υγεία μας ουσίες, καθώς και σε διάφορα συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες και διάφορες κρέμες. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες του εν λόγω Οργανισμού να μας προειδοποιεί και παράλληλα να αποσύρει τις παρτίδες των επιβλαβών παρασκευασμάτων, ωστόσο αν γινόταν και οι διάφορες Εταιρίες να τηρούν κατά γράμμα τα νόμιμα, θα ήταν ακόμη καλύτερα, διότι είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις με την συνέπειά σου, παρά να χαντακώνεις, ενδεχομένως την υγεία των άλλων.

error: Content is protected !!