Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όπως σε όλο τον κόσμο παρατηρείται μία ουσιαστική τάση αποκατάστασης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και των αξιών της στην εκπαίδευση,... Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όπως σε όλο τον κόσμο παρατηρείται μία ουσιαστική τάση αποκατάστασης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και των αξιών της στην εκπαίδευση, έτσι και στην Γαλλία, με τις ευχές του προέδρου Μακρόν, ο εκεί υπουργός παιδείας, μίλησε για την αναγκαιότητα διδασκαλίας στην εκπαίδευση και ανακοίνωσε αναμόρφωση των διδακτικών μέσων, ώστε η πανάρχαια και τόσο επαγωγική αυτή γλώσσα, να γίνει και πάλι κτήμα και μάθημα των επερχομένων γενεών της πατρίδας του.

Εξ’ απαλών ονύχων μάλιστα, μίλησε και για την ήδη τροποποιημένη γλώσσα των γαλλικών, από την επίδραση της αμερικανικής διαλέκτου, γεγονός το οποίο παρατηρείται σε όλες τις χώρες του πλανήτη, όπως και στην δική μας.

Το μόνο σχόλιο, το οποίο θα μπορούσε να διατυπώσει κάποιος, με πλήρη συνείδηση, είναι όσες γλώσσες και αν δοκιμάστηκαν, επέπλευσαν και απετέλεσαν θέμα κριτικής, δεν μπόρεσαν όλες μαζί να ξεπεράσουν την γλώσσα του Ομήρου, του Σωκράτους και των σοφών, αλλά και του κοινού λαού των Ελλήνων.

Η μεταφορά της ελληνικής παιδείας στην σύγχρονη πραγματικότητα, είναι όπως φαίνεται, και όπως μας δείχνουν τα γεγονότα, αναγκαία και απαραίτητη για να προχωρήσουμε στο μέλλον.

error: Content is protected !!