Επιτρέπει σε γονείς να φτιάξουν λογαριασμό για ανηλίκους με συγκεκριμένες λειτουργίες Επιτρέπει σε γονείς να φτιάξουν λογαριασμό για ανηλίκους με συγκεκριμένες λειτουργίες
Ξέρουμε ότι το Tik Tok  έχει γίνει αρκετά γνωστό σε νεαρές και νεαρούς παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να επηρεάζει αρκετά την καθημερινότητα τους, τις απόψεις... Επιτρέπει σε γονείς να φτιάξουν λογαριασμό για ανηλίκους με συγκεκριμένες λειτουργίες

Ξέρουμε ότι το Tik Tok  έχει γίνει αρκετά γνωστό σε νεαρές και νεαρούς παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να επηρεάζει αρκετά την καθημερινότητα τους, τις απόψεις τους και τις ιδέες τους. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η επιρροή μπορεί να είναι και αρνητική, αφού έχουν βγει πάρα πολλά trends τα οποία ενθαρρύνουν τους ανήλικους να κάνουν διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα να βλάπτουν τον εαυτό τους αλλά και αυτούς γύρω τους. Το Tik Tok έχει διαφορετικούς κανόνες/ λειτουργίες για την κάθε ηλικιακή ομάδα επιτρέποντας στους γονείς να επιβλέπουν τους λογαριασμούς των παιδιών τους και να είναι τα παιδιά πιο ασφαλές. Σύμφωνα με το Tik Tok για κάθε ηλικιακή ομάδα ισχύει:

  • Για χρήστες κάτω των 13 ετών δεν μπορούν να δημοσιεύουν βίντεο ή να σχολιάζουν και το περιεχόμενο επιμελείται για νεότερο κοινό. 
  • Για παιδιά ηλικίας 13 έως 15 ετών, οι λογαριασμοί είναι ιδιωτικοί από προεπιλογή. μόνο οι φίλοι μπορούν να σχολιάσουν βίντεο και άλλοι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν ντουέτο (εξηγείται παρακάτω) με τα video σας.
  • Μόνο για χρήστες 16 ετών και άνω μπορούν να κάνουν ζωντανή ροή και να χρησιμοποιούν απευθείας μηνύματα 
  • Μόνο χρήστες άνω των 18 μπορούν να αγοράσουν, να στείλουν ή να λάβουν εικονικά δώρα.

 Έτσι εάν το παιδί σας κάτω των 16 θελήσει να φτιάξει έναν λογαριασμό στο Tik Tok, θα μπορούσατε να φτιάξετε λογαριασμό βάση των λειτουργιών της ηλικιακής ομάδας που θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας είναι ασφαλές στο Tik Tok. Επιπρόσθετα, μια άλλη λειτουργία που προσφέρει το Tik Tok στους γονείς είναι μερικά εργαλεία για να ελέγχουν πόσες ώρες μπορούν τα παιδιά τους να είναι στο Tik Tok. Οι γονείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη “Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης” για να μειώσουν το περιεχόμενο απαραίτητο για ενηλίκους ή την “Οικογενειακή ασφαλή λειτουργία” για να αντιστοιχίσουν τον λογαριασμό τους με τον λογαριασμό του παιδιού τους ώστε να ελέγξουν πλήρως τις ρυθμίσεις τους. Τέλος, απαντάμε στο ερώτημα “ Είναι το Tik Tok κατάλληλο για παιδιά;”. Αν επιβλέπετε το περιεχόμενο που βλέπουν τα παιδιά σας,  χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας και μείνετε σε τραγούδια που ήδη γνωρίζετε, το Tik Tok μπορεί να είναι μια εμπειρία φιλική προς τα παιδιά. Ωστόσο, η χρήση δημοφιλής μουσικής από το Tik Tok σημαίνει ότι πολλά βίντεο περιλαμβάνουν βρισιές και σεξουαλικους στίχους. Επομένως, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για την ηλικία για τα παιδιά να χρησιμοποιούν μόνα τους. Η κοινή λογική  συνιστά την εφαρμογή για την ηλικία των 15 και άνω , κυρίως λόγω των ζητημάτων απορρήτου και του περιεχομένου για ενήλικες. Το TikTok απαιτεί οι χρήστες να είναι τουλάχιστον 13 ετών για να χρησιμοποιούν το Tik Tok με όλες τις λειτουργίες του, αν και υπάρχει ένας τρόπος για τα μικρότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή. Οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών πρέπει να έχει έγκριση γονέα ή κηδεμόνα, αλλά υπάρχουν πολλοί νέοι χρήστες χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.

csii.gr

error: Content is protected !!