ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ …ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ! ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ …ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ!
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έγινε κι αυτό και μάλιστα στην Αγγλία, και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Λέστερ, όπου οι κανόνες είναι αυστηροί και δεν είναι... ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ …ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ!

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έγινε κι αυτό και μάλιστα στην Αγγλία, και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Λέστερ, όπου οι κανόνες είναι αυστηροί και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι όπως για παράδειγμα τα δικά μας Πανεπιστήμια, όπου ο κάθε ένας μπορεί να στήνει κομματικούς πάγκους, να γεμίζει αφίσες και συνθήματα τους τοίχους, να κλειδαμπαρώνει αιχμαλωτίζοντας τους πρυτάνεις, να σπάει πόρτες και παράθυρα και άλλα διάφορα.

Κι όμως, συνέβη και μία από τις φοιτήτριές του, η οποία είχε κακοκοιμηθεί τη νύχτα στο σπίτι της, και ως εκ τούτου δεν είχε χορτάσει επαρκώς τον ύπνο, αλλά παράλληλα ήθελε και να μην χάσει την παράδοση της ημέρας, φόρεσε την ρομπ ντε σάμπρ της, έβαλε τα πασουμάκια της, πήρε και το στρώμα με τα στρωσίδια, τα οποία φόρτωσε σε ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ και πορεύτηκε προς το Πανεπιστήμιο, όπου μπήκε στην αίθουσα παραδόσεων, έστρωσε επάνω σε έναν πάγκο και ξάπλωσε, ώστε και να συμπληρώσει τον ύπνο της, αλλά και να ακούει τον καθηγητή, κάτι σαν εν είδει …υπνοπαιδείας.

Ποιές να ήσαν άραγε οι αντιδράσεις, τόσο των συμφοιτητών της, όσο και του καθηγητή και πολύ περισσότερο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου; Δεν μας λέει η είδηση, η οποία έχει κάνει τον γύρο όλου του κόσμου. Είμαι βέβαιος πάντως, πως κάποια τιμωρία θα την περίμενε, γιατί εκεί είναι Αγγλία, και οπωσδήποτε τα πράγματα στα Πανεπιστήμιά της, δεν θα πρέπει να είναι και τόσο δημοκρατικά, όπως στην χώρα μας.

error: Content is protected !!