ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΑΣ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΑΣ
Καθώς, κατά τις ημέρες μας, τίποτε πλέον δεν φαίνεται να είναι αυθεντικά ελληνικό, έως και η χωριάτικη παραδοσιακή σαλάτα, την οποία γαρνίρουν με πολλά... ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΑΣ

Καθώς, κατά τις ημέρες μας, τίποτε πλέον δεν φαίνεται να είναι αυθεντικά ελληνικό, έως και η χωριάτικη παραδοσιακή σαλάτα, την οποία γαρνίρουν με πολλά ξενόφερτα «σπάϊς» και άλλα, μία πρόσφατη μόδα, η οποία μας ήρθε και αυτή από τα ξένα, είναι η «Μπλακ Σάντεϋ», κοινώς «Μαύρη Παρασκευή», η οποία έχει ξετρελάνει κόσμο και ντουνιά. Κατά την ημέρα αυτή, τα εμπορικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπου αυτό το σπορ υφίσταται, γεμίζουν από κόσμο και κοσμάκη, ο οποίος τσαλαπατιέται, αφού έχει περάσει ακόμη και την νύχτα του στην παγωνιά και το αγιάζι, προκειμένου να εισέλθει στα διάφορα καταστήματα, να προμηθευτεί κάποιο αντικείμενο πώλησης στην μισή τιμή κι ακόμη χαμηλότερα, όπως διατείνονται οι έμποροι.

Καλό αυτό, μιά φορά τον χρόνο να αγοράζουμε φθηνότερα, γιατί υπάρχουν και φτωχοί και πάμφτωχοι, και μάλιστα χιλιάδες φορές πολλαπλάσιοι των πλουσίων στον κόσμο μας. Μία ημέρα καλής θέλησης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, είναι αυτή, και απορώ γιατί μία τόσο θαυμαστή και φιλανθρωπική ημέρα, οι εμπνευστές της την ονόμασαν «μαύρη», αν φυσικά δεν πρόκειται για «μαύρο χιούμορ».

Απορώ δε εξ’ ίσου, γιατί το δικό μας Υπουργείο Εμπορίου, μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, και εν όψει της επερχόμενης αυτής ημέρας, εξέδωσε Προειδοποιητική προς τους καταναλωτές Ανακοίνωση με δέκα ολόκληρες συμβουλές και με απώτερο σκοπό αυτοί να προσέχουν πού μπαινο-βγαίνουν, ποιούς εμπιστεύονται ως προς τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων που διαφημίζουν ως «μπιρ-παρά», επιφυλασσόμενοι γιατί όλο και κάποια παρατράγουδα να μπορεί να συμβούν, όχι φυσικά από πρόθεση, αλλά από παραδρομές.

Ας προσέξουμε λοιπόν, επιστρέφοντες σπίτι μας, και καθώς μάλιστα στην χώρα μας έχει και διάρκεια ημερών, να μην έχουμε κακές εμπειρίες από μία μαύρη Παρασκευή, όπως δεν είχαμε ποτέ μέχρι σήμερα.

error: Content is protected !!