ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μόλις που προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε, και ίσως όχι όλοι, την έλευση και θραύση επί της υγείας μας της μετάλλαξης «Δ»... ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μόλις που προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε, και ίσως όχι όλοι, την έλευση και θραύση επί της υγείας μας της μετάλλαξης «Δ» του COVID19, κι ενώ κάποιες χώρες είχαν ξεκινήσει τα σχετικά έναν πόλεμο κατά της μετάλλαξης «Ε», εμφανίστηκε ξαφνικά από προχθές και από το πουθενά, μία νέα μετάλλαξη από την Μπουτσουάνα της Νότιας Αφρικής, για να συμπληρωθεί και το κερασάκι στην τούρτα τής πανδημίας, η οποία δεν λέει να κοπάσει, ούτε με εμβόλια, ούτε με μονοκλωνικά, ούτε με άλλα ιαματικά φάρμακα, αλλά ούτε κα με ευχολογίες, τις οποίες ακούμε και διαβάζουμε άπειρες.

Παρά δε το γεγονός, ότι η εμφάνιση είναι πρόσφατη και ξαφνική και δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες και διαπιστώσεις περί της πλήρους ταυτότητάς της, -αντίθετα μάλιστα αιφνιδιάστηκε και η επιστημονική κοινότητα, όπως και εμείς όλοι-, αρκετές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους με την Νότια Αφρική, από τον φόβο της μετάδοσης. Φαίνεται πως καινούργιες περιπέτειες μας περιμένουν κατόπιν τούτου, πολύ δε περισσότερο καθώς οι επιστήμονες φοβούνται μήπως τα εμβόλια, δεν μπορέσουν να χτυπήσουν καίρια αυτήν την νέα μετάλλαξη.

Εμείς, ας προσέχουμε και ας βρισκόμαστε εν εγρηγόρσει με όσα επιτάσσουν επιστήμονες και Πολιτεία, ευχόμενοι τα καλύτερα, καθώς τόσο «η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες», αν παραστεί ανάγκη, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους. Προς το παρόν πάντως, αυτό που ήταν άμεσα απαραίτητο να γίνει και έγινε, ήταν να βρεθεί ένα εύηχο και βαρύγδουπο όνομα για την νέα μετάλλαξη και κατέφυγαν στην ελληνική αλφάβητο και την χαρακτήρισαν ως «Όμικρον».

error: Content is protected !!