«ΕΦΥΓΕ» Η ΜΑΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΕΦΥΓΕ» Η ΜΑΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η Παναγιώτα Λάζαρη, άφησε τον μάταιο ετούτο κόσμο μας, σε ηλικία ενενήντα ενός ετών, προχθές το βράδυ κατά την διάρκεια... «ΕΦΥΓΕ» Η ΜΑΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η Παναγιώτα Λάζαρη, άφησε τον μάταιο ετούτο κόσμο μας, σε ηλικία ενενήντα ενός ετών, προχθές το βράδυ κατά την διάρκεια του νυχτερινού ύπνου της, χωρίς αιτία και εντελώς αθόρυβα, όπως αθόρυβα έζησε, αλλά εξυπηρετώντας την αιτία της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Η εκλιπούσα, η οποία ζούσε και δραστηριοποιόταν στην Πάτρα, επί πενήντα και ένα συναπτά έτη, υπήρξε η «μάνα» εκατοντάδων παιδιών, -περίπου διακοσίων, λένε οι γνώστες του γεγονότος-, τα οποία είχαν την ανάγκη περίθαλψης, για διάφορους λόγους, και την συναισθηματική χρεία τής οικογένειας που τους έλειπε. Ιδρύοντας το Ίδρυμα «Η Φωλιά του Παιδιού», στάθηκε πραγματική μητέρα, ανέθρεψε, δίδαξε, παρηγόρησε και πριν από όλα αγάπησε τα παιδιά εκείνα και τα απέδωσε χρηστούς πολίτες στην κοινωνία μας, μία κοινωνία, η οποία όπως παρατηρούμε όλοι έχει εξαθλιωθεί και παραπαίει.

Η Παναγιώτα Λάζαρη, δασκάλα, είχε αφοσιώσει εθελοντικά την ζωή της στα παιδιά αυτά, τα οποία δεν είχαν οικογένειες, προερχόμενα από το Δημοτικό Βρεφοκομείο ή για οποιοδήποτε λόγο στερούνταν οικογενειακής μέριμνας. Το οίκημα, όπου μεγάλωσε τα παιδιά αυτά, ανήκει στον Δήμο Πατρέων και ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα ανακαινιστεί και θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου, ενώ, όπως και πάλι ο ίδιος είπε, θα φέρει του λοιπού, και τιμής ένεκεν το όνομά της.

Πληροφορίες για το τί θα απογίνουν τα εναπομείναντα παιδιά, δεν γνωρίζω προσωπικά, ωστόσο τρέφω ελπίδες η Πολιτεία, αν όχι ο οικείος Δήμος, να φροντίσει γι’ αυτά και για τα επερχόμενα, ή έστω η φιλάνθρωπος Εκκλησία μας.

error: Content is protected !!