ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΡΟΜΠΟΤ … ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΡΟΜΠΟΤ …
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα ΕΛΤΑ εκσυγχρονίζονται, όπως και τα ίδια ανακοινώνουν και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που κανείς να μην μπορεί πλέον να... ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΡΟΜΠΟΤ …

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα ΕΛΤΑ εκσυγχρονίζονται, όπως και τα ίδια ανακοινώνουν και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που κανείς να μην μπορεί πλέον να αρθρώσει κακιά κουβέντα για αυτά και για την λειτουργία τους.

Γεγονός αναμφισβήτητο ήταν ότι πάντα από «ταχύ», επετύγχαναν συνεχώς ρεκόρ «βραδυδρομείων» και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οπότε συρρικνώθηκαν σαν υποκαταστήματα και σαν προσωπικό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, και πιο πολύ ακόμη με τα «λοκντάουνς», ένα καλό πρόσχημα για να δουλεύουν με την ησυχία τους.

Τέρμα, όμως, όλα αυτά. Δεν θα προλάβουμε να το σκεφτούμε και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα μας εκπλήξουν με την απόφαση και επίτευξή τους να προσαρμοστούν με τα όσα επιτάσσει η σύγχρονη τεχνολογία, συνεπικουρούμενα και από την τεχνική νοημοσύνη.

Έτσι, ανακοινώνεται ότι πριν από όλα, οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να ξαναστηθούν στην ατέλειωτη και αέναη «ουρά», αφού θα τους δίνεται ηλεκτρονικός κωδικός προτεραιότητας και θα μπορούν να πάνε όπου, και να κάνουν ό,τι θέλουν, ώσπου να τους ειδοποιήσουν με μήνυμα ότι έρχεται η σειρά τους, άσχετα αν εκείνοι μπορούν να ανταποκριθούν τη δεδομένη στιγμή ή όχι!

Επίσης, καταργείται και η «ουρά» παραλαβής αλληλογραφίας και άλλων αντικειμένων, ίσως και ο ταχυδρόμος πόρτα-πόρτα που μέχρι τώρα ξέραμε, γιατί ειδικά μηχανήματα θα υπάρχουν στα Ταχυδρομικά Γραφεία, θα πατάς ένα κουμπί και θα λαμβάνεις επί τόπου την αλληλογραφία σου. Τρίτο και σπουδαιότερο, η διεκπεραίωση των δεμάτων θα γίνεται πλέον με ταχύτητα …ρομπότ, καθώς θα καταργηθούν οι άνθρωποι και την θέση τους θα αναλάβουν αυτά, που και πιο έξυπνα και πιο ταχύτερα θα είναι και δεν θα την κάνουνε κοπάνα για τσιγάρο, καφεδάκι, κολατσιό, ούρηση και άλλα τέτοια που συνήθιζαν.

Άλλωστε, σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα δουλεύει πια. Τα ρομπότ θα μας αντικαταστήσουν στα πάντα, παρ’ εκτός στον θάνατο γιατί, αυτά βλέπεις κατασκευάζονται για να είναι αθάνατα.

error: Content is protected !!