ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ; ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Βασικά, καλό μήνα! Αλλά τι το καλό υπάρχει γύρω μας, σήμερα, για να πανηγυρίζουμε; Μία πολύπλοκη και πάνω από όλα... ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Βασικά, καλό μήνα!

Αλλά τι το καλό υπάρχει γύρω μας, σήμερα, για να πανηγυρίζουμε; Μία πολύπλοκη και πάνω από όλα απάνθρωπη κατάσταση παντού, κατά την τρίτη δεκαετία τού «μιλένιουμ», το οποίο μας υποσχόταν, -εν αναμονή-, ένα κόσμο καλύτερο.

Αντ’ αυτού, πόλεμοι, ασθένειες, εγκλήματα, διαφθορά, πείνα, παρανομίες, σκάνδαλα, κατάπτωση ηθών και αξιών, -όλα ένα καζάνι μέσα στο οποίο φαίνεται να ανακυκλώνονται όλα μαζί, καλά και κακά, για να δημιουργήσουν το χειρότερο.

Παρακολουθώ, φαντάζομαι και εσείς μαζί μου, το μέλλον τού κόσμου μέσα από τα παιδιά, στα οποία θα κληροδοτήσουμε τον απαίσιο αυτό κόσμο, τον οποίον δημιουργήσαμε, και το πόσο βιάζονται να τον αποδεχθούν και να τον διαμορφώσουν ακόμη χειρότερο, από όσο τους τον αφήσουμε εμείς.

Η παιδική εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε όλον τον κόσμο, καθώς και χίλιες άλλες επαίσχυντες διαδικασίες, οι οποίες στρέφονται κατά των παιδιών, ή και που ακόμη εμπνέονται και εξασκούνται από τα ίδια τα παιδιά. Καθημερινά, τα τελευταία χρόνια, μαθαίνουμε και συζητάμε, πλην όμως σαν θεατές, την διαμόρφωση στους χαρακτήρες των νέων μας και ιδιαίτερα στο χώρο των εφήβων και των ανηλίκων.

Παιδιά, χωρίς κανέναν φραγμό πλέον, έμπλεα μοχθηρών αισθημάτων, μας εντυπωσιάζουν και μας κάνουν να φοβόμαστε από αυτά, αλλά και για αυτά και την κοινωνία μας, όταν με την πάροδο του χρόνου αυγατίσουν, μεγαλώσουν και συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σε βάρος της κοινωνίας, όπως σήμερα το κάνουν.

Το παρόν τους, έτσι όπως διαμορφώνεται, με «μπούλινγκ», κλοπές, μαχαίρια και πιστόλια, βιασμούς, ακόμη και δολοφονίες, προδικάζει ένα μέλλον στυγερό και φρικώδες για όλη την Ανθρωπότητα.

Ωστόσο, πουθενά ανά τον κόσμο δεν φαίνεται να συζητούν για πάταξη του φαινομένου και στήριξη αυτών των παραβατικών παιδιών σήμερα, που θα γίνουν δυνάστες και δολοφόνοι του αύριο.

error: Content is protected !!