ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Είναι να θαυμάζει, και μετά πεποιθήσεως μάλιστα, ο Άνθρωπος την απόλυτη πρόοδο της Επιστήμης, η οποία είναι ακόμη σχετικά πολύ νέα, αλλά υποσχόμενη πάρα-πολλά... ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Είναι να θαυμάζει, και μετά πεποιθήσεως μάλιστα, ο Άνθρωπος την απόλυτη πρόοδο της Επιστήμης, η οποία είναι ακόμη σχετικά πολύ νέα, αλλά υποσχόμενη πάρα-πολλά για το εγγύς μέλλον της ανθρωπότητας, επάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Έτυχε πριν λίγο καιρό να αναφερθώ και πάλι στην υπέροχη αυτή εφεύρεση και πραγματοποίηση της σύγχρονης επιστημονικής τεχνολογίας, η οποία ανακάλυψε τα περίφημα ρομπότ, δημιουργήματα της επιστημονικής φαντασίας μέχρι και εχθές ακόμη. Γιατί «εχθές», η φαντασία πέρασε στην πραγματικότητα και τα υποσχόμενα θαύματα είναι τεραστίων διαστάσεων και σύντομα θα έχουμε τις αποδείξεις. Διαβάζω κατ’ αυτάς, και χαίρομαι, πως το μεταλλικό ρομπότ, το οποίο «ακούει» στο όνομα «Ameca», θεωρείται το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο, έστω και αν δεν μπορεί να χορέψει και τόσο καλά, έχει ωστόσο «πλαστικά» μέλη, τα οποία μπορούν να κινούνται με τέτοια δεξιοτεχνία που να μοιάζουν άκρως ανθρώπινα, και το πρόσωπό τους τόσο προσομοιάζον στο αυθεντικά ανθρώπινου, δυνάμενο ακόμη και να σε ξεγελά. Τώρα, το ότι δεν είναι ακριβώς άνθρωπος, το ρομπότ αυτό, ας μην μας επηρεάζει, και ας εστιαστούμε στο γεγονός ότι θα κάνει τα πάντα αντί για εμάς, οι οποίοι θα καθόμαστε και θα απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες των ρομπότ γενικότερα, ευημερούντες στα «αζήτητα»!

Ντίνος Κουμπάτης

error: Content is protected !!