ME TOO, YOU TOO… ME TOO, YOU TOO…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Απαράδεκτο, έως και εγκληματικό, το να παρενοχλείς κάποιαν ή κάποιον, και ακόμη περισσότερο να τους εξαναγκάζεις σε οιουδήποτε είδους πράξεις,... ME TOO, YOU TOO…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Απαράδεκτο, έως και εγκληματικό, το να παρενοχλείς κάποιαν ή κάποιον, και ακόμη περισσότερο να τους εξαναγκάζεις σε οιουδήποτε είδους πράξεις, στις οποίες εκείνοι δεν συναινούν και να εκμεταλλεύεσαι την δύναμή σου για να του επιβάλλεις την θέλησή σου, ακόμη και την πιο απλή και ακίνδυνη, έως την πιο αισχρή και εγκληματική.

Στην εξαίρετη αυτή κοινωνία των Ανθρώπων, μέσα στην οποία ζούμε, από αρχαιοτάτων χρόνων η βία κάθε μορφής διαδραμάτιζε σοβαρό λόγο και αμέτρητα είναι τα θύματά της, όσο δε εξελισσόμαστε, τόσο και πολλαπλασιάζονται και χαλάνε ζωές, και γκρεμίζουν ιδανικά και ηθικές αξίες, βίαια γεγονότα από βίαιους ανθρώπους στερούμενους ηθικής φρόνησης.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, επώνυμοι, αλλά και ανώνυμοι, άντρες και γυναίκες αποφάσισαν να μιλήσουν και στην Ελλάδα για τις δικές τους εμπειρίες κι επειδή το θέμα «τραβάει» τηλεθέαση φιλοξενήθηκαν κατά κόρον και πάνω από αυτόν, τόσον τα θύματα, όσον και οι παντός είδος και εκτοπίσματος ειδήμονες, αλλά και οι απλοί πολίτες σε ρεπορτάζ του δρόμου, παρ’ εκτός των θυτών, εκ των οποίων κάποιοι συνελήφθησαν και κάποιοι άλλοι, -καθώς ξέφυγαν την προθεσμία τού κολασίμου-, σφυρίζουν κλέφτικα.

Με την κίνηση αυτή, η οποία πήρε την κάθε άλλο παρά ελληνική ονομασία «Me too», -και όσοι δεν ξέρουν αγγλικά να σπεύσουν να μάθουν, γιατί σε λόγο θα μιλάμε μόνο σε αυτή τη διάλεκτο-, ελπίδα όλων είναι να παταχθεί και να εκλείψει κάθε τέτοια συμπεριφορά στο μέλλον.

Αυτό που ξένισε, ωστόσο, κάποιους επικριτές των γεγονότων, είναι γιατί τα θύματα, ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα καταγγελιών, παρασυρόμενα από μία πρώτη καταγγελία, με αποτέλεσμα θύματα προ δεκαετιών, τα οποία δεν το είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, -ώστε να είχαν διαφυλάξει και μελλοντικά θύματα, παρά σώπαιναν-, και αφ’ ότου έγινε το θέμα μόδα στην Αμερική, το μετέφεραν και εδώ με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν την αποτίμηση των θλιβερών γεγονότων που τους συνέβησαν επ’ ευκαιρία τόσο αργά.

Θα είχαμε γλυτώσει πολλά νεότερα θύματα, και παράλληλα θα ένιωθαν και αυτοί καλύτερα σώζοντάς-τα κατά την διάρκεια της σιωπής τους.

error: Content is protected !!