ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΒΕΝΕΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΒΕΝΕΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάθε άλλο παρά αστείο είναι. Πριν δύο χρόνια, δύο ευφάνταστες κατασκευαστικές εταιρίες διεθνών προδιαγραφών, παρουσίασαν τα σχέδιά τους στην πόλη... ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΒΕΝΕΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάθε άλλο παρά αστείο είναι. Πριν δύο χρόνια, δύο ευφάνταστες κατασκευαστικές εταιρίες διεθνών προδιαγραφών, παρουσίασαν τα σχέδιά τους στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας και δύο χρόνια μετά, δηλαδή κάπου προχθές, υπέγραψαν τα συμφωνητικά με τον Δήμαρχο και πιάνουν δουλειά οσονούπω.

Το όλο θέμα έγκειται στο ότι ανοιχτά τής παραλίας τής εν λόγω πόλης, θα οικοδομηθεί μία άλλη εν μέσω θαλάσσης, ευήλια και ευάερη, κάπως παραμυθένια, αφού θα δοθεί προς τουριστική εκμετάλλευση και προφανώς θα συρρέουν εκεί πλουτοκράτες να την χαρούν και να περνούν τις διακοπές τους.

Το μαγικό αυτό νησίδιο, θα στηρίζεται επάνω σε εξαγωνικές πλατφόρμες, τόσο στέρεες και ακατάλυτες, που κύμα δεν θα ταράζει την ηρεμία του, αλλά ακόμη και το δυνατότερο τσουνάμι των θαλασσών δεν θα μπορεί να το αγγίξει.

Πολύ δε περισσότερο, θα αποδειχθεί πως και ο τόσο συχνά εξοργισμένος Ποσειδώνας των Αρχαίων Ελλήνων, καθώς και ο διαβολεμένος Αίολος, θα ήσαν αδύναμοι να παραβγούν μπροστά στην σύγχρονη τεχνολογία και να κάνουν τα δικά τους.

Υποθέτω πως η νησίδα αυτή θα καταξιωθεί αιωνοβιότητας και θα την μιμηθούν και άλλες και με την πάροδο του χρόνου και την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης, σε επικείμενη απόλυτη νεροποντή, εν είδη κατακλυσμού καθώς εκείνων του Δευκαλίωνος και του Νώε, αυτές θα αποτελούν «βράχους αντίστασης» και η Κιβωτοί θα είναι πλέον παραμύθια…

error: Content is protected !!